SATSING: Rodeo arkitekter øker satsingen på transformasjonsprosjekter. Tv Kristin Braut, som blir faglig leder for satsingen.
SATSING: Rodeo arkitekter øker satsingen på transformasjonsprosjekter. Tv Kristin Braut, som blir faglig leder for satsingen.

Blir faglig leder for transformasjon i Rodeo arkitekter

Kristin Braut tiltrer i nyopprettet stilling som faglig leder for transformasjon i Rodeo arkitekter.

Publisert

Arkitektfirmaet Rodeo arkitekter satser tungt på større arkitektur- og byutviklingsprosjekrer, og de seneste årene har det også blitt stadig mer fokus på transformasjonsprosjekter. Nå styrker Rodeo dette arbeidet, ved å opprette en ny stilling som faglig leder for transformasjon i selskapet.

– Det er mange spennende transformasjon- og ombruksprosjekter på tegnebordet for tiden. Postens gamle brevsenter, Nasjonalmuseet på Tulinløkka, Victoria Terrasse, nye Telenor Arena og flere bibliotekter er eksempler på hva vi holder på med i høst, sier daglig leder Timon Linderud.

I 2014 etablerte Rodeo kontoret Rebuilding som en egen satsning på transformasjon og ombruk. Tidligere i år ble Rebuilding innlemmet i Rodeo som en integrert del av kontoret.

Kristin Braut har vært sentral i kontorets transformasjonsprosjekter og har blant annet ledet arbeidet med ombruk av Nasjonalmuseet.’

– Vi ønsker å videreutvikle den tverrfaglige tilnærmingen også inn i rene transformasjon- og ombruksprosjekter, sier Kristin Braut. Dette gjelder både samfunsdelen med fokus på miljøpsykologi, urbanisme og landskap. Og så er det gøy å se at vi kan hente gode erfarineger fra prosjektering av nybygg inn i transformasjon. Eksempelvis ser vi at fokuset vårt på massivtre også er veldig relevant som nye elementer inn i eksisterende bygg.

Lørdag fikk den nye satsingen på transformasjon en pangstart da Rodeo vant beste interiør under DS Awards – prisutdelingen under Designers´ Saturday. Kontoret fikk utmerkelsen for rehabiliteringen av øverste etasje i Foketeaterbygningen. Toppetasjen var i mange år kjent som utestedet Stratos før Rodeo tok over høsten 2021. Etter en nitidig prosss preget av respekt for byggets historie og visjonen om en framtidsretta bruk, gjenåpnet stedet som Byens Tak tidligere i år. Lokalene benyttes av Rodeo på dagtid mens Byens Tak er åpen bar, driver utleie og er arena for arkitektur og kultur på kveldstid og i helg.

Powered by Labrador CMS