DYRE LEILIGHETER: Bellevue 2 skal nå bygges i Fjellsiden i Bergen. Ill.: En til En Arkitekter
DYRE LEILIGHETER: Bellevue 2 skal nå bygges i Fjellsiden i Bergen. Ill.: En til En Arkitekter

Blir dyrest i byen

- Disse leilighetene skal være dyrest i byen fordi de ligger på den beste tomta.

Publisert Sist oppdatert

Markedsansvarlig Monica Helene Hansen i Markhus Bolig er ikke i tvil om prosjektet de skal utvikle på tre tomter i Fjellsiden i Bergen. Der kommer Bellevue 2, to blokker med 16 leiligheter fra ca 40 til godt over 215 kvadratmeter med private og felles uteplasser, felles takterrasse og velværeavdeling.

– Prosjektet er nå offentlig godkjent og vi er i gang med detaljprosjektering og nabovarsel. Vi legger det ut for salg i løpet av året og går alt etter planen blir det innflytting i 2022, påpeker hun.

LES OGSÅ: Dobler investeringene fra fem til ti millarder

De to blokkene henger sammen med en felles velværesone. Hansen har allerede begynt å bygge opp en interesseliste, der flere kommer fra eneboliger i området rundt.

– Dette er et tradisjonelt villaområde med mange eldre villaer, og flere interessenter er voksne mennesker som ønsker å flytte inn i noe moderne og lettstelt og fortsatt være i sitt gamle nabolag. Jeg tror det er flest bergensere som kommer til å kjøpe, selv om vi er litt nysgjerrige på om vi er attraktive for innflyttere også, sier hun.

Hvor mye leilighetene skal koste er ikke endelig fastsatt ennå, men det blir mye.

LES OGSÅ: Kutter på Åsjordet

– Bybo på Skansen (11 leiligheter i tre blokker mellom Fisketorget og Fløien, red anm.) har nettopp solgt for 116.000 kroner per kvadratmeter. Vi havner over det i gjennomsnitt fordi vår tomt er bedre, så de dyreste vil gå for godt over 30 millioner kroner. Det er svært få, om noen slike tomter overhodet i dette området, kanskje kommer aldri muligheten igjen. Og nettopp det gjør prosjektet så unikt, påpeker hun.

Heller ikke byggekostnadene er klare ennå, men også disse bli i det øvre sjiktet når de setter i gang.

LES OGSÅ: Sterkt kritisk byantikvar 

– Vi må regne mer detaljert på dette og få inn anbud før vi vet hvor vi ender. Men kompliserte byggeforhold i skrenten og høye kvaliteter fra andre leverandører enn de vi til vanlig bruker, vil øke kostnadene, poengterer Hansen.

Bare skoleferien er over og hun har kommet i gang med tyngre annonsering, vil fasiten på interessen vise seg. Men Hansen er optimist.

– Ja, det blir et prissjikt som er uvanlig i Bergen, men jeg tror disse leilighetene blir veldig populære. Beliggenheten gir en fantastisk utsikt over byen og alle får vanvittig bra solforhold. Slikt er attraktivt i seg selv, sier hun.

Ti millioner kroner for en leilighet i Bergen er for lengst passert. Skjoldnes Utvikling forlanger for eksempel fra 4,5 til 28 millioner kroner i leilighetsprosjektet de bygger på Skjoldnes. I samme område selger Vikebø & Jørgensen Nybygg leiilgheter i Marmorhagen, priset fra 9,9 til godt over 14 millioner kroner. Lars Jønsson Gruppens prosjekt Fantoft Stasjon er priset fra 2,6 til over 16 millioner kroner.

Byens desidert dyreste leilighet ble ganske nylig solgt for 34,5 millioner kroner. For den summen fikk kjøperen 340 kvadratmeter pluss 77 kvadratmeter takterrasse på Nordnes der Akvariet ligger.

Powered by Labrador CMS