– ET SMYKKE AV ET KJØPESENTER: Styreleder Petter A. Stordalen i Aurora Eiendom er begeistret for det seneste kjøpet til Aurora Eiendom.
– ET SMYKKE AV ET KJØPESENTER: Styreleder Petter A. Stordalen i Aurora Eiendom er begeistret for det seneste kjøpet til Aurora Eiendom.

Blar opp 1,8 milliarder for Farmandstredet

Det ferske kjøpesenterselskapets «hemmelige» deal er nå klar. Farmandstredet i Tønsberg blir en del av porteføljen til Aurora Eiendom for 1,8 milliarder kroner.

Publisert

I juni ble det kjent at det nye kjøpesenterselskapet Aurora Eiendom kjøpte de fire sentrene Vinterbro Senter i Ås, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik for 3 milliarder kroner. Samtidig ble det meldt at Aurora hadde inngått en intensjonsavtale om å kjøpe ytterligere ett stort norsk kjøpesenter for cirka 1,8 milliarder kroner.

Nå er det klart at det er Steen & Strøms Farmandsenteret i Tønsberg som er det ikke navngitte senteret. Farmandstredet er den største shoppingdestinasjonen i Tønsberg og omegn og har vært gjennom flere oppgraderinger og utvidelser. Senteret har 85

butikker fordelt på 28.300 kvadratmeter butikkareal.

– Farmandstredet er et smykke av et kjøpesenter. Lokalisert i hjertet av sommerbyen Tønsberg, har det i over tretti år vært en pulserende møteplass for folk i Vestfold og Telemark. Vi gleder oss til å være med på å skape morgendagens handleopplevelser i denne spennende regionen, sier styreleder Petter A. Stordalen i Aurora Eiendom.

– Oppkjøpet av Farmandstredet er et viktig steg på veien mot å bli en av Norges ledende eiere av kjøpesentre. Farmandstredet, som alene har nesten fem millioner besøkende i året, er et perfekt tilskudd til vår voksende portefølje. Vi ser fram til å forvalte og videreutvikle Farmandstredet som et av Sørøst-Norges ledende kjøpesentre, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

Aurora Eiendom sikter mot børsen og har hentet inn 2 milliarder i egenkapital fra investorer som Petter A. Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner, NREP og Eiendomsspar.

Pangea Property Partners er finansiell rådgiver, Ro Sommernes juridisk rådgiver og Storm Communications kommunikasjonsrådgiver for Aurora Eiendom.

Powered by Labrador CMS