Aktuelt:

FIKK MEDHOLD: Påtalemyndighetene og administrerende banksjef Bjørn-Erik Øverland (bildet) i Fornebu Sparebank fikk medhold i Asker og Bærum tingrett for anklagen om at en tidligere kredittsjef har gått ut over sine fullmakter ved utlån til eiendom. 
(Foto: Beate Willumsen)
FIKK MEDHOLD: Påtalemyndighetene og administrerende banksjef Bjørn-Erik Øverland (bildet) i Fornebu Sparebank fikk medhold i Asker og Bærum tingrett for anklagen om at en tidligere kredittsjef har gått ut over sine fullmakter ved utlån til eiendom. (Foto: Beate Willumsen)

Betinget fengsel for rundhåndet kredittsjef (+)

Var tiltalt for grov økonomisk utroskap av nesten 50 millioner kroner, men slipper å sone i fengsel.

Publisert

Denne uken falt dom i saken mot den tidligere lederen i Fornebu Sparebank, som var tiltalt for grov økonomisk utroskap av 47,7 millioner kroner. Bankens ledelse mente banklederen godkjente utbetaling til kunder som ellers ikke ville fått lån i den størrelsesorden som ble gitt.

Asker og Bærum tingrett har ikke funnet rettspraksis som er direkte sammenlignbar. Men etter rettens vurdering er banklederens brudd på bankens interne regler så mange og så omfattende at banklederen «objektivt handlet mot bankens interesser».

Det er ikke holdepunkter eller påstander om at den tidligere banklederen har hatt personlig vinning ved å godkjenne lånene.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.