Transaksjon:

SOLGT: Hva Base betalte for dette bygget er ikke kjent.
SOLGT: Hva Base betalte for dette bygget er ikke kjent.

Base kjøper kontorbygg i Stavanger

Eiendommen har inntil 2019 fungerte som hovedkontor for SpareBank 1 SR-Bank.

Publisert Sist oppdatert

Base Property styrker posisjonen sin innenfor utleie av kontorbygg i Stavanger sentrum ved kjøp av det tidligere hovedkontoret til SpareBank 1 SR-Bank i Bjergsted Terrasse, ifølge en pressemelding.

Eiendommen som inntil 2019 fungerte som hovedkontor for SpareBank 1 SR-Bank, inneholder 7.872 kvadratmeter næringsareal over fire etasjer og ble oppført i 1990.

Hva Base betalte for eiendommen er konfidensielt, men Aftenbladet spekulerer i 200 millioner kroner.

– Dette er et prosjekt vi har vurdert lenge da vi opplever at leietakere i økende grad har interesse for å etablere seg i sentrum. Bjergsted Terrasse vil i så måte komplimentere porteføljen vår på en ypperlig måte, begrunner styreleder Alfred Ydstebø.

Skal rehabiliteres

Daglig leder Andreas Poulsson i Base Property sier bygget er godt vedlikeholdt, og at det nå jobbes med å miljøsertifisere det for å tilfredsstille kravene til morgendagens arbeidsplasser.

– Rehabilitering av eksisterende bygg er et bærekraftig grep som vi vil fokusere mer på i de kommende årene. Den etablerte infrastrukturen gjør dette til et attraktivt bygg med stort potensial og utviklingsmuligheter, sier han.

Base ønsker å åpne opp første etasje rundt resepsjonen. Planen er også at kantinedelen skal åpnes opp for publikum og bedrifter også utenfor bygget.

Nærmeste naboer er SpareBank 1 SR-Bank, Stavanger Konserthus og selskaper som Norske Shell, Danske Bank, Laerdal Medical, Smedvig og Petoro.

– Denne vestlige delen av sentrum er blitt meget populær å etablere seg i, konstaterer Poulsson.

Endelig overtakelse er ventet i begynnelsen av 2023.

Powered by Labrador CMS