POPULÆRT: Mange ønsker å bo sentralt i indre by.
POPULÆRT: Mange ønsker å bo sentralt i indre by.

Bare 4 igjen av 111 leiligheter

På fire år har utbyggeren ferdigstilt 18.800 kvadratmeter med leiligheter og næringslokaler.

Publisert Sist oppdatert

Boligsalget på Carl Berner Torg har gått unna.

− Vi kjøpte tomta i juli i 2016. Da stod det noen utslitte bygg med diverse butikker her, og en støvete og bortgjemt, men likevel fin og ærverdig vernet verkstedhall. Vi bestemte oss for å etablere et nytt, moderne og levende sentrum, sier administrerende direktør Henning Wettre Hanevold i Peab Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Det var er Progress Ingeniørfirma AS som solgte eiendommen i sin tid. Deler av den ble i 2017 kraftig skadd etter en brann.

LES OGSÅ: Svinedyre tomter

Resultatet av Peabs jobb på Carl Berners plass i Oslo er et nytt kvartal med tre bygg i inntil åtte etasjer. Nå er 111 leiligheter klare for innflytting over næringslokalene i første etasje. I løpet av første kvartal 2021 åpner flere butikker og serveringssteder dørene der.

− Å få gjennomført dette på fire år har vært krevende, påpeker Hanevold om kvartalet som blir sertifisert etter standarden BREEAM Very Good.

LES OGSÅ: Trår til med 400 leiligheter

− Vår ambisjon er å miljøsertifisere alle prosjektene våre fordi det betyr noe for naturen og miljøet, og fordi det gir en bedre arbeidsplass for de som bygger, og sunnere bygg for de som skal bo og jobbe der, legger han til.

Opprinnelig bestod kvartalet av over 100 år gammel industri. Det var produksjon i verkstedhallen helt frem til 1990-tallet. Nå skal bygningen rehabiliteres, men hva som skal inn der er ikke avklart.

LES OGSÅ: Strøm av folk som vil bo på bryggekanten

− Vi har mange spennende idéer for verkstedhallen og vårt mål er å skape et bygg som blir et levende og verdifullt tilskudd til lokalområdet slutter Hanevold.