TIL TOPPS: Backe Prosjekt og Trysilhus hadde i fjor de mest fornøyde boligkjøperne.

Hadde årets mest fornøyde boligkunder – atter en gang

Nå er det niende gang siden 2007 at selskapet vinner prisen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag vant Backe Prosjekt og Trysilhus prisen for de mest tilfredse boligkundene i Norge - begge med en kundetilfredshet (KTI) på 78. Prisen ble delt ut på Prognosesenterets årlige kundetilfredshetsseminar for boligbransjen tirsdag. De vant sammen i 2020 også, og Trysilhus gikk dessuten til topps i 2021 med prosjektet Bomanshagen på Nesodden – der de landet på en kundetilfredshet på 91.

JM Norge og Obos Nye Hjem delte tredjeplassen i år, mens Selvaag Boligs Skifabrikken hus C fikk prisen for beste prosjekt. Hellvik Hus sin forhandler Hellvik Hus Inderøy ble beste forhandler i EAT-markedet ifølge en pressemelding.

Tre prosjekter

I 2022 førte spesielt tre prosjekter til årets pris for Backe Prosjekt - Risørholmen i Risør, Giljehagen i Ski sentrum og Nordviken på Hamar.

– Vi er utrolig stolte av å vinne i år, spesielt da flere av prosjektene hadde utfordringer som prosjektlederne håndterte særdeles godt, sier administrerende direktør Bjørn Tore Hagness i Backe Prosjekt.

Store utfordringer

Risørholmen er et samarbeidsprosjekt med Løvenskiold Eiendom og Lindstøl Skip. At den lokale totalentreprenøren Mesel & Sønner gikk konkurs førte til at leilighetene ble levert betydelig forsinket.

– På tross av de utfordringene konkursen ga er boligkundene veldig godt fornøyd med prosjektet. Godt håndverk og god kvalitet, samt godt stedstilpasset arkitektur er noen av tilbakemeldingene, påpeker Hagness.

Giljehagen, et samarbeid med Mallin Eiendom, hadde god dialog med boligkjøperne underveis i prosjektet som sto klart sommeren 2022. Prosjektet ble overlevert med en KTI på 80 som er svært høyt gitt utfordringene med betydelige vannlekkasjer ved overlevering.

– Nordviken er et prakteksempel på kontinuerlig arbeid med kvalitet og kundetilfredshet. Der har det vært et spesielt godt samarbeid med den lokale entreprenøren Martin M. Bakken. Nordviken leverte KTI på 80 i 2022 og har over flere år levert KTI-tall i en klasse for seg selv. Det betyr mye at kundene er fornøyde år etter år, sier han.

Powered by Labrador CMS