KJØP OG SALG: Investeringsdirektør Mathias Lorentzen i Axer Eiendom, Greger Løvås i Lopa Holding, og adm dir Mikael Skovrup i Axer Eiendom
KJØP OG SALG: Investeringsdirektør Mathias Lorentzen i Axer Eiendom, Greger Løvås i Lopa Holding, og adm dir Mikael Skovrup i Axer Eiendom

Axer Eiendom kjøper 1 500 utleieboliger i Danmark

Eiendomsverdien er estimert til rundt 2,5 milliarder norske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Axer har inngått avtale om å overta 1.500 boligenheter i Herning på Jylland når de etter planen står ferdige fra og med høsten 2024 ifølge en pressemelding.

Selger er Arendalsbaserte Lopa Holding AS.

Alle enhetene ligger samlet i bydelen Gødstrup hvor det nye sykehuset DNV-Gødstrup åpner i januar med 145.000 kvadrateter, som erstatter dagens regionssykehus i Herning og Holstebro.

Axer har særlig tro på dette geografiske området hvor også et større hotell med 210 rom skal bygges.

- Vi er glade for å gjøre vår første investering i det danske boligmarkedet og vil overta prosjektet nøkkelferdig og utleiet, samt med en lokal løsning for forvaltningen. Denne risikohåndteringen var viktig når vi går inn i et nytt land, men viktigst av alt var de gode makroutsiktene til Herning-regionen og Gødstrup spesielt. Oppsummert så er vi særlig fornøyde med å gjøre en investering som vi føler oss så kommersielt trygge på, sier administrerende direktør Mikael Skovrup.

Han sier også at Axer blir en betydelig aktør i regionen og er ikke fremmed for å vokse ytterligere i Danmark. Prosjektet er under regulering og bygging forventes igangsatt i 2022.

- Dette er et prosjekt vi har jobbet med over lengre tid, i tett samhandling med Herning kommune og det nye sykehuset. Vi er derfor særdeles fornøyde med å få en så sterk og solid aktør som Axer med på laget de kommende årene. For oss har det vært viktig å få på plass en solid partner som deler våre tanker med å utvikle Gødstrup bydel og Herning som by. Vi er også veldig fornøyde med at vår partner Skibbild Enterprise får mulighet til å oppføre byggeriet, påpeker Greger Løvås i Lopa Holding.

Lopa Holding er en eiendomsutvikler med kontorer i Arendal, Bergen og Herning i Danmark. Selskapet eies av sørlendingene Aideen Engen Løvås, Kjetil Sivertsen, Terje Eikså, Greger Løvås og Johnny Dale.

Powered by Labrador CMS