DEL AV GIGANTKONTRAKT: De siste fem flyplassene som adm. direktør Leif Nymoen tar over, er en del av en kontrakt på 850 millioner kroner.
DEL AV GIGANTKONTRAKT: De siste fem flyplassene som adm. direktør Leif Nymoen tar over, er en del av en kontrakt på 850 millioner kroner.

Nå tar Onepark over fem store flyplasser

1. juni tar Onepark over driften av parkeringen på de siste fem store lufthavnene: Tromsø, Bodø, Harstad/Narvik, Ålesund og Kristiansand lufthavn.

Publisert

Det var i fjor at Onepark vant tilbudskonkurransen om å drifte parkeringen på 28 av Avinors flyplasser. Kontrakten hadde en verdi på 850 millioner kroner og gjelder for 10.767 parkeringsplasser i fem år fremover. 23 av disse ble overtatt 1. oktober i fjor. 1. juni tar de også over driften av parkeringen på Tromsø lufthavn, Bodø lufthavn, Harstad/Narvik lufthavn, Ålesund lufthavn og Kristiansand lufthavn. Fra før har de ansvaret for parkeringen på Oslo lufthavn.

Alle parkeringene på flyplassene hvor Onepark har parkeringen vil bruke autopay.io-systemet, med egen Autopay-app.

– Vi har allerede et langt og godt samarbeid med Onepark, og vi er trygge på at overgangen kommer til å gå veldig fint. Bortsett fra måten man betaler på, vil nok de fleste merke liten forskjell når vi nå skifter til nytt parkeringsselskap på disse fem lufthavnene, sier Jørn Roald Wille, forretningsutvikler i Avinor.

Til sammen har disse fem flyplassene 6228 parkeringsplasser. Det er ifølge Avinor mer enn nok, selv i sommermånedene.

Onepark bruker en sømløs parkeringstjeneste med skiltgjenkjenning og Autopay-løsning og er en ledende aktør i det norske parkeringsmarkedet.

– Disse fem er de største lufthavnene i denne kontrakten, og nå ser vi frem til å overta og komme i gang med driften av disse. Vi har i de siste månedene gjort alt vi kan for at overgangen til Onepark på flyplassene skal bli så enkel og god som mulig. Vi bytter blant annet til nye kameraer, som skal lese bilskiltene enda bedre. Skiltgjenkjenningen gjør at man ikke trenger å trekke billett. Og glemmer man å betale, får man heller ikke bot, men en faktura i posten, sier Leif Nymoen, administrerende direktør i Onepark.

Powered by Labrador CMS