UTVIKLING: Eierne har fått med seg Obos på disse planene.

Obos med 150 leiligheter på Hamar

Blokkene skal bygges oppå og ved siden av Maxi Storsenter.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2022 kjøpte Aurora Eiendom, Utstillingsplassen Eiendom, Dolphin Eiendom og Rica Eiendom kjøpesenteret Maxi Storsenter i Hamar.

De la 490 millioner kroner på bordet for eiendommen som ligger 850 meter fra byens jernbanestasjon. Noe av det første de gjorde var å ta frem utviklingsplanene – datert 2014.

Visjonen er å utvide med både bolig- og næringsarealer ifølge en pressemelding.

Obos har nå inngått en avtale med eierne der de sammen med Utstillingsplassen Eiendom skal bidra til å bygge rundt 150 blokkleiligheter.

– Det er regulert til boligformål på taket av Maxi, samt ei blokk inntil kjøpesenteret. Leilighetene får umiddelbar nærhet til servicetilbudet ved senteret. Vi er fornøyde med å inngå samarbeid med veletablerte aktører som Utstillingsplassen og de andre eierne, sier Knut Erik Manstad som er Obos' prosjektdirektør for region Innlandet.

– Vi er sikre på at dette blir et godt samarbeid som er positivt for byutviklingen i Hamar. Målet er å starte byggingen i løpet av 2024, sier Jo Simen Drågen som er daglig leder i Hamar Storsenter og forvaltningsdirektør i Utstillingsplassen Eiendom.

Powered by Labrador CMS