NYBYGG: Slik blir Campus Ullevål når bygget står ferdig i 2026.

Aspelin Ramm og NGI i gang med Campus Ullevål

Nå starter byggingen av 36.000 kvadratmeter

Publisert

14.4.2023 14:01:51 CEST |

Campus Ullevål signerte fredag 14. april totalentreprise med Skanska og setter umiddelbart i gang med bygging. Prosjektet, som er et av de første i innovasjonsdistriktet Oslo Science City, skal stå ferdig i 2026 ifølge en pressemelding.

– Bransjen opplever en krevende tid der flere prosjekter blir satt på vent. Derfor er vi svært fornøyd med at vi og Skanska har funnet gode løsninger og ikke minst at byggingen endelig er i gang, sier styreleder Mona Aarebrot.

Hun er styreleder i Campus Ullevål og direktør for marked og drift i Aspelin Ramm som eier prosjektet 50/50 sammen med Norges Geotekniske Institutt (NGI).

Samler fagmiljøer

Campus Ullevål blir et kompetansesenter for innovasjon og teknologi innen klima, energi og miljø. I tillegg til kontorer, laboratorier og annen forskningsinfrastruktur skal deler av tomta transformeres til et grønt og offentlig tilgjengelig bygulv.

– Dette er et stort prosjekt som vil spille en viktig rolle i utviklingen av Ullevål og Oslo Science City, sier konserndirektør Tor-Arne Midtskogen i Bygg Skanska.

Det høyteknologiske bygget som skal stå i Sognsveien 72 vis-a-vis Ullevål stadion, er tegnet av det danske arkitektkontoret Schmidt Hammer Lassen. NGI og Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har allerede inngått leiekontrakter som opptar rundt halvparten av bruksarealene.

– Dette er en merkedag for NGI som nå er ett skritt nærmere vårt nye hovedkontor. Campus Ullevål gir oss fasilitetene vi trenger for å kunne forske og utvikle geofagene på best mulig måte, sier administrerende direktør Lars Andresen i NGI og styremedlem i Campus Ullevål.

Hvis alt går etter planen blir bygget ferdig i 2026.

Powered by Labrador CMS