NYTT STORPROSJEKT: Aspelin Ramms Gunnar Bøyum kjøper seg inn i nytt storprosjekt i Oslo Spektrum. Norges Varemesses Gunn Helen Hagen er fornøyd med å få ha fått med eiendomsutvikleren på laget.
NYTT STORPROSJEKT: Aspelin Ramms Gunnar Bøyum kjøper seg inn i nytt storprosjekt i Oslo Spektrum. Norges Varemesses Gunn Helen Hagen er fornøyd med å få ha fått med eiendomsutvikleren på laget.

Aspelin Ramm inn i Oslo Spektrum-prosjekt

Norges Varemesse og Aspelin Ramm inngår partnerskap for å utvikle Spektrumkvartertet. Nå planlegger partnerne et kontorbygg med 1.000 arbeidsplasser.

Publisert

Transaksjonen innebærer at Aspelin Ramm tar en eierandel på 50 prosent i det nye planlagte kontorbygget, og tar også den daglige ledelsen i utviklingen av bygget.

– Vi er veldig glade og stolte over å kunne være med på å sette et nytt preg på Oslo sentrum sammen med Norges Varemesse. Dette er et prosjekt som passer som hånd i hanske inn i vår måte å tenke byutvikling på. Det handler ikke bare om å bygge noen kontorplasser, men om å skape et knutepunkt for kultur, næring og mennesker, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Målet er å fylle kvartalet med mer kultur, flere mennesker og enda mer liv. De gamle kontorbyggene som ligger i tilknytning til dagens Spektrumhall skal rives for å gi plass til en ny kultur- og kongressarena på nesten 18.000 kvadratmeter. På gateplan skal det komme flere spisesteder og kulturopplevelser. De to partnerne håper dette skal skape en helt ny dynamikk i bybildet rundt Vaterland.

– Vi ønsker å skape en møteplass, en kulturscene og et næringssentrum som vil komme hele byen til glede. Vi ønsker å være med på å skape nytt liv i selve hjertet av byen, sier Gunn Helen Hagen, adm. direktør i Stiftelsen Norges Varemesse.

Oslo Spektrum ble bygd for tre tiår siden. Gunn Helen Hagen mener Spektrum gjorde det mulig å flytte noen av de største kulturarrangementene fra de utendørs arenaene i utkanten av byen, helt inn i hjertet av Oslo.

Planen er å utvikle et kontorbygg med plass til 1.000 ansatte.
Planen er å utvikle et kontorbygg med plass til 1.000 ansatte.

– Det har vært med på å gjøre Oslo til en av Nordens beste konsertbyer. Nå vil vi ta denne utviklingen ett steg videre, og trekke konferanser, kongresser, attraktive arbeidsplasser og enda flere kulturopplevelser til byens mest sentrale kvartal, sier Hagen.

Hun er veldig glad for å få med Aspelin Ramm som partner i prosjektet og viser til at det er høy risiko ved å investere i nye kulturbygg.

– Vi kunne ikke gjort dette uten samarbeid med en partner som er like ambisiøs på byens vegner som vi selv er, og som har både erfaring og trygghet i det de holder på med. Derfor er vi veldig glad for å ha inngått et partnerskap med Aspelin Ramm i dette prosjektet, sier Hagen.

Arctic Securities AS har vært tilrettelegger for transaksjonen, DLA Piper har vært juridisk rådgiver for Norges Varemesse og Advokatfirma Thommessen har bistått Aspelin Ramm i transaksjonen.