Annonsørinnhold

På Kristiansholm planlegger OBOS å bygge nærmere 400 boliger. Med sin fantastiske beliggenhet og kort vei til Bergen sentrum blir dette et unikt boligprosjekt i byen. Fotograf: Rune Haugseng.

Alle skal med!

OBOS har som mål å oppfylle boligdrømmer – og boligdrømmene blir best med hjelp fra medlemmer og engasjerte mennesker. I Bergen blir publikum og nabolag invitert til å mene før OBOS bygger boliger.

Medvirkning handler om å hente inn lokalkunnskap for å kunne forstå steder bedre, informere om hva som er planlagt og få innspill på spesifikke planer.

Nyttige innspill

– Vi har gjennomført en begrenset sosiokulturell stedsanalyse med fokus på Kristiansholm. Denne analysen har inneholdt en spørreundersøkelse til samtlige interessenter til prosjektet, en workshop med søkelys på naboer og ungdom, samt intervjuer. I denne prosessen har vi fått anbefalinger og nyttige innspill på hva folk vil ha og ikke. Noe av det folk ønsker seg på Kristiansholm er uteplasser, delefunksjoner, lavterskeltilbud og møteplasser, samt tilgang til sjølinjen. Basert på disse innspillene kan vi gjøre konkrete tiltak for å imøtekomme noen av ønskene, forteller prosjektsjef Kristine Lileng Holene i OBOS Nye Hjem.

Prosjektdirektør Jorunn Nerheim i OBOS Nye Hjem. Fotograf: Helge Hansen

Medvirkning i Fabrikkgaten

Kristiansholm er ett av to boligprosjekter som har medvirkning på agendaen i Bergen. Det andre er boligprosjektet Fabrikkgaten i Kronstad. – Her har OBOS blant annet hengt opp QR-koder som leder til et nettsted med prosjektinformasjon, noen spørsmål og mulighet til å legge igjen kommentarer. Det er også gjennomført en workshop med inviterte naboer, lag og foreninger i området, og det planlegges et nytt informasjonsmøte for naboer før innsending av planforslaget, forteller prosjektdirektør Jorunn Nerheim i OBOS Nye Hjem

Powered by Labrador CMS