Prosjektet får en grønn profil. (Illustrasjon: A-Lab)
Prosjektet får en grønn profil. (Illustrasjon: A-Lab)

Vil bygge 125 leiligheter i Oppegård

Daimyo Eiendom AS og Insenti AS har planene klare for 125 leiligheter i tilknytning til Tårnåsen senter i Oppegård.

Publisert

– Kjøpesenteret tusler og går, men det er i dag 900 kvadratmeter ledig, samtidig som senteret er ganske nedslitt. I tillegg er det en kjempestor parkeringsplass utenfor. Vi håper og tror det er stor vilje i Oppegård til å revitalisere dette senteret, sier daglig leder Bjørn Grepperud i Insenti.

Selskapet tilbyr ledelse og rådgivning i alle faser av bygge- og eiendomsprosjekter. Insenti har i dag pågående prosjekter for Hav Eiendom, Stor-Oslo Eiendom, Entra (Tullinkvartalet), Avantor, Schage Eiendom og en rekke andre eiendomsselskaper.

Tårnåsen er det første prosjektet hvor Insenti er med i egen regi.

– Dette er en mulighet vi har fått etter mange år i bransjen og innenfor et fagområde vi kan, sier Grepperud.

Prosjektet er på 50/50-basis med Daimyo Eiendom. Sistnevnte står blant annet bak et boligprosjekt på Vålerenga.

Les også: Kjøper Vålerenga-pakke av Ragde

Grepperud forteller at ca. halvparten av det eksisterende kjøpesenteret skal rives og erstattes med boliger. I tillegg skal det bygges seks boligblokker på det som i dag er parkeringsplass.

Totalt ønsker selskapene å bygge 125 boliger, mens kjøpesenteret blir noe mindre og holder seg innenfor de rikspolitiske linjene om maks 3.000 kvadratmeter. Senteret skal bygges rundt en stor dagligvarebutikk.

På vegne av tiltakshaverne har arkitektselskapet A-Lab sendt et planinitiativ til Oppegård kommune. Saken skal behandles i utvalget for miljø og plan i slutten av juni.

– Prosjektet får en grønn profil med parsellhager, rennende vann og grønne tak. Tårnåsen er også beliggende helt inntil Oslomarka med lysløyper om vinteren, forteller Grepperud.