Byggene i Hedmarksgata 13-15 skal rives. Foto: Google Street View

Kjøper Vålerenga-pakke av Ragde

Daimyo Eiendom har inngått avtale om kjøp av Hedmarksgata 13-15 av Ragde Eiendom. Snart skal Daimyo-eier og Brann-tilhenger Espen Aubert selge boliger midt i Vålerenga-land.

Publisert

– Leilighetene får veldig fin beliggenhet i forhold til det som skal skje på Jordal. I tillegg blir det super utsikt fra leilighetene i øverste etasje, sier daglig leder og hovedaksjonær Espen Aubert i investeringsselskapet Daimyo AS, som investerer i bærekraftig virksomhet og eiendom.

Han vil ikke si noe om prisen, men bekrefter at Daimyo har inngått avtale om kjøp av eiendommene Hedmarksgata 13-15 av Ragde Eiendom ”med samarbeidspartnere”.

– Vi har kjøpt av og solgt til Ragde Eiendom flere ganger tidligere, og det har vi gode erfaringer med. Det er alltid enkelt og greit, forteller Aubert.

De to eiendommene Hedmarksgata 13-15 ligger bare et steinkast fra Vålerenga Vertshus, som først og fremst er en fotballpub for Vålerenga-supportere. Aubert ler godt når han innrømmer at han som bergenser er selvskreven Brann-tilhenger. Nå skal han altså selge leiligheter midt i Vålerenga-land.

Hedmarksgata 13-15 skal rives, noe som burde gå greit ettersom ingen av byggene står på Byantikvarens gule liste. Overfor Plan- og bygningsetaten foreslår selskapet å bygge to boligblokker på henholdsvis 5 og 6 etasjer. Disse skal plasseres over næringsdelen i første etasje. Over næringsdelen er det også tiltenkt et lokk med parkmessige byromskvaliteter tilgjengelig for allmennheten.

Prosjektet inkluderer 8.500 kvadratmeter bolig og 2-2.500 kvadratmeter næring.

Hedmarksgata 13 er eid av Hedmarksgården AS, som hos purehelp.no er oppført med en rekke aksjonærer. Av kunngjøringer i Brønnøysundregistrene fremgår det imidlertid at Edgar Haugen (Ragde Eiendom) ble styreleder i dette selskapet i januar.

Den andre eiendommen, Hedmarksgata 15, bestod av 11 seksjoner med 5 ulike eiere.

– Det var Ragde Eiendom som satte sammen denne pakken for oss, sier Aubert.

 

Powered by Labrador CMS