Storebrand har gjort sin første investering i Stavanger.
Storebrand har gjort sin første investering i Stavanger.

Storkjøp i Stavanger

Storebrand Eiendomsfond Norge KS har kjøpt Statens Hus i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

I februar i fjor kjøpte et syndikat satt opp av NRP Statens Hus i Stavanger for en pris som ble omtalt til i overkant av 700 millioner kroner. Bare et drøyt halvannet år etter kjøpet snur NRP seg rundt og selger eiendommen igjen. Nå er det Storebrand Eiendomsfond Norge KS som kjøper eiendommen, som ligger i Lagårdsveien 44 i Stavanger.

– Eiendommen har god beliggenhet med offentlige leietakere på lang kontrakt, og passer veldig godt inn i selskapets investeringsstrategi, sier Truls Nergaard, leder av Eiendom i Storebrand Asset Management AS.

Han vil ikke kommentere salgssummen.

– Markedet er skarpt og man må strekke seg langt for å få de beste eiendommene. Utover det, kommenterer vi ikke salgsprisen. Vi er glade for at NRP Finans AS valgte å selge til oss og at transaksjonen kom i orden, sier Nergaard videre.

Ifølge NRPs markedsrapport, som ble offentliggjort rett før sommeren, har eiendommen leieinntekter på 37,29 millioner kroner i 2017. Etter det Estate Nyheter har grunn til å tro, var salgssummen 780 millioner kroner.

Eiendommen er på 20 400 kvadratmeter og har 146 parkeringsplasser. Blant leietakerne er Fylkesmannen, Bufetat og Fylkesnemda i Rogaland.

– Ved kjøp av eiendommen i Stavanger får vi vår første kontorinvestering i Stavanger. Eiendommen har en god miljøprofil som underbygger vår strategi om bærekraftige eiendomsinvesteringer, sier Nergaard.

Det er SPG som har vært selgers rådgiver i transaksjonen.