MIDT I SMØRØYET: Tomten som Stor-Oslo Eiendom nå har kjøpt er Paulsenkaia og ligger midt på bildet, til høyre for Operaen. (Ill.: ViaNova)
MIDT I SMØRØYET: Tomten som Stor-Oslo Eiendom nå har kjøpt er Paulsenkaia og ligger midt på bildet, til høyre for Operaen. (Ill.: ViaNova)

Stor-Oslo Eiendom kjøper kremtomt

Publisert Sist oppdatert

Overtar tomt som er regulert til 20.000 kvadratmeter bolig- og handelsarealer.

HAV Eiendom AS har signert kontrakt med Stor-Oslo Eiendom om salg av tomten «B4» i Bjørvika. B4 ligger på Paulsenkaia ved siden av Den norske Opera og det nye Munch-museet. Eiendommen er regulert til ca. 20.000 m2 bolig- og handelsarealer.

Området som B4 ligger i, blir hovedstadens nye kulturbydel, med Deichmanske bibliotek, Operaen og Munch-museet som nærmeste naboer. B4 karakteriseres som en viktig brikke for ferdigstillelsen av dette området, og knytter sammen sentralbanestasjonen med områdene rundt kulturbyggene, samt den vestlige delen av Bjørvika.

 

Administrerende direktør Eva Hagen i HAV Eiendom er svært glad for å selge til Stor-Oslo Eiendom.

– Stor-Oslo Eiendom har flere ganger deltatt i konkurranser når vi har solgt tomter i Bjørvika. De har vist stort engasjement for å delta i utviklingen av Fjordbyen og vi synes det er gledelig at Stor-Oslo Eiendom endelig nådde helt opp i konkurransen. Stor-Oslo Eiendom kjenner området godt og har gjennomført flere kompliserte prosjekter i denne bydelen med tilsvarende utfordringer på fundamentering og grunnforhold, sier Hagen.

 

HAV Eiendom sier at Stor-Oslo Eiendom har den tilstrekkelige kompetansen og den riktige innstillingen som skal til for at dette blir et vellykket prosjekt på en av Oslos mest profilerte tomter.

– Vi kommer til å samarbeide tett i tiden fremover når vi nå selv skal i gang med utbygging av tomten Diagonale og B1. Vi ser dette salget som en viktig milepæl for å få ferdigstilt denne delen av Bjørvika, sier Hagen.

– Vi er svært glade for at vi har sikret oss denne muligheten og gleder oss til å komme i gang med prosjektet. Vi ser for oss å bygge mellom 170 og 200 boliger, i tillegg til ca. 5.000 kvadratmeter med servering og handelsarealer. Dette er Bjørvikas indrefilet og kanskje den beste boligtomten i Oslo akkurat nå, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

 

– Vi starter planlegging og utvikling med en gang og ønsker å komme i markedet med salg av boliger i løpet av 2016. Vi vil starte byggingen i starten av 2017 og ferdigstille prosjektet i første halvår av 2019. Da har vi åpne butikker og serveringssteder, samt innflyttede boliger i god tid før Munch-museet åpner dørene, sier Grimstad.

Powered by Labrador CMS