Beauty Eiendom intensiverer satsingen etter å ha handlet eiendom for flere hundre millioner kroner.
– Vi har gamblet hardt og jobber 16-17 timer om dagen, sier Frode Røste.
Han slo seg opp som bilselger på Ensjø i Oslo. Der gikk det blant annet i brukte Audier, Golfer og BMWer i så høyt tempo, at millionene begynte å samle seg opp på Røstes konto.
Solgte bilen
I 2008 gikk han imidlertid litt lei og ville prøve noe annet. Da muligheten dukket opp for å gå inn i skjønnhetsbransjen, tok han beslutningene om å engasjere seg i Beauty Products AS. Dette selskapet ble startet opp av Hanne Monique Westgaard i 2003. For å få tilstrekkelig kapital til å finansiere lanseringen av skjønnhetsproduktet Nimue skin i Norge, solgte hun bilen sin.
I 2010 kjøpte de selskapet CM gruppen, hvor Celina Midelfart og Terje Stykket var inne på eiersiden. Selskapet slet økonomisk, men Westgaard og Røste fikk det på rett kjøl igjen.
Fortsatt i bilbransjen
I dag har konsernet fire forretningsområder. I tillegg til distribusjon av skjønnhetsprodukter gjennom Beauty Products, kommer Beauty Hudpleieskole.
Dessuten har Røste ikke klart å holde seg unna bilbransjen og har derfor gjennom AT Bil AS en BMW-forretning rett ved Strømmen Storsenter på Fjellhamar. Denne omsetter for ca. 100 millioner kroner før avgifter.
Portefølje på 500 mill.
Det fjerde forretningsområdet er eiendom, og Røste anslår at dagens portefølje har en markedsverdi på rundt 500 millioner kroner. Det inkluderer leiligheter som eies på private hender.
Nå er eiendom blitt et viktig satsingsområde for Beauty-konsernet, og i november i fjor begynte Pål Hansen som administrerende direktør i datterselskapet Midgard Eiendom, hvor satsingen skal foregå.
Hentet fra Fri Eiendom
Hansen ble hentet fra Fri Eiendom, hvor han gjennom 14 år bidro til å oppføre mer enn 1.000 leiligheter i Oslo. Før det var han prosjektleder i Skanska.
– Pål er veldig god på regulering. Han har holdt på med dette i mange år, sier Røste og legger til:
– Vi snakket sammen i ett års tid før han begynte å jobbe hos oss. Jeg liker veldig godt ideene og tilnærmingene hans.
Tredoblet verdien
Beauty Eiendom holder til i Christian Krohgs gate 60, like ved Legevakten i Oslo, og med restaurant SüdØst som nærmeste nabo på den andre siden av Akerselva. Selskapet kjøpte eiendommen for 20 millioner kroner og har investert omtrent et tilsvarende beløp i å rehabilitere og oppgradere den gamle teglsteinsbygningen.
Røste mener at eiendommen i dag er verdt minst 60 millioner kroner, men det er ikke aktuelt å selge.
– Det er her vi skal bo. Vi finner ikke noe bedre sted enn dette, sier han.
Kjøpte av Jaguar
Beauty Eiendom kjøpte i fjor Sofienberggaten 35 for 52,8 millioner kroner. Dette er den tidligere eiendommen til Jaguar Norge, slik at både Jaguar-topp Henrik Hagen og langvarig Jaguar-ansatt Frithjof Bache-Wiig fikk inn en pen slump penger gjennom sine eierselskaper som er aksjonærer i Jaguar-selskapet Insignia.
Nå skal Beauty Eiendom gå i gang med å konvertere bygget til et sted mellom 33 og 37 leiligheter, samt næringsarealer på gateplan.
Bare begynnelsen
Selskapet er også i gang med å konvertere et bygg på Eiksmarka i Bærum til 13 leiligheter, samtidig som de har noen eplehageprosjekter på Nordstrand. Blant annet har Beauty Eiendom kjøpt tre nærliggende eiendommer i den ettertraktede Solveien. Der skal selskapet bygge 6-7 eneboliger og et tilsvarende antall leiligheter.
Men dette skal altså bare være begynnelsen. Røste sier at ”vi er ordentlig på kjøperen”.
Ikke en pølsebu
– Vi ønsker å pløye store deler av overskuddet fra driftsenhetene våre inn i eiendomsbransjen, og vi satser primært på bolig. Vi har tatt innover oss at vi ikke lenger er en pølsebu og ønsker å satse seriøst på eiendom, sier han.
Pål Hansen påpeker at Beauty-konsernet har en løpende kontantstrøm fra hudproduktene. Hvis det blir en dipp i eiendomsmarkedet, som det jo blir med jevne mellomrom, har konsernet en kontantstrøm som kan støtte opp under eiendomsvirksomheten.
– I nedgangstider har vi også muligheter for å gjøre gode kjøp, sier han.
Sentralt i Oslo
Selskapet satser på boliger sentralt i Oslo. Røste mener det kan komme en liten korreksjon, men han har ikke noe tro på et boligkrakk i hovedstaden.
– Oslo mangler mange boliger, og underdekningen kommer til å holde prisene oppe. Nå handler det først og fremst om å dekke behov og etterspørsel. I tillegg bidrar den lave renten veldig positivt i boligsalget. Folk flest følger ikke med på det makrobildet som tegnes av bankene. Så lenge folk opplever at de har trygge jobber, vil de prioritere å investere i sin egen bolig, mener han.