ALNA Senter er solgt.
ALNA Senter er solgt.

Selger for 2 milliarder

Aspelin Ramm har solgt ALNA Senter til Joh Johannson Eiendom. Prisen er trolig 2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er Dagens Næringsliv som «erfarer» at kjøpesummen for ALNA Senter (eiendomsverdi) er 2 milliarder kroner. Eiendommen, som gar 5 millioner besøkende i året, har et samlet areal på 70 000 kvadratmeter inkludert 1100 parkeringsplasser. Joh Johannson Eiendom tar over et senter som har en butikkomsetning på rundt 2 milliarder kroner i året. De årlige leieinntektene er nå oppe i 94 millioner kroner.

Gunnar Bøyum vil fokusere på by- og eiendomsutvikling.
Gunnar Bøyum vil fokusere på by- og eiendomsutvikling.

– Vi har i flere år hatt stor pågang fra investorer, både norske og internasjonale, som vil kjøpe ALNA senter, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Aspelin Ramm selger for å fokusere på by- og eiendomsutvikling. Selskapet skriver i en melding at de ikke har noen industriell posisjon eller organisasjon innenfor drift og forvaltning av handelssentra.

– Salget er en del av normal porteføljejustering av ferdigutviklet eiendom og frigjør betydelig kapital til nye prosjekter. Vi er veldig stolte av hva vi har fått til med ALNA senter. Prisforventningen var høy, sier Bøyum.

Han forteller om en god og rask salgsprosess. Pangea Property Partners har vært salgsrådgiver for Aspelin Ramm i transaksjonen, mens BAHR har vært juridisk rådgiver. Tilrettelegger av transaksjonen fra kjøpersiden har vært Pareto Securities AS, og juridisk rådgiver for kjøper har vært Advokatfirmaet Wiersholm.

– Vår rådgiver, Pangea, gikk ut i markedet med senteret i mars, fikk signert eksklusivitet med kjøper i mai og en endelig signering er på plass nå i juni, sier han.

– Fra ALNA senter når du 800 000 mennesker i 15 minutters radius med bil, og senteret ligger veldig nær godsterminalene på Alnabru og Alfaset, noe som blir mer og mer interessant med tanke på nye handelstrender med netthandel og pick-up-punkter. I tillegg står området overfor en enorm utvikling med blant annet 30-40 000 planlagte nye boliger i fem minutters kjøreavstand fra senteret. Dette er fremtidige kunder som vil underbygge videre vekst, uttaler den nye eieren av ALNA senter.

Lars Løseth er via sitt selskap LL Holding, hyret inn for å forvalte senteret.

Powered by Labrador CMS