Relokator gir full gass hos søta bror

Relokator har på ti år etablert seg som en av de største relokaliseringsekspertene i Norge. Nå har de åpnet kontor i Sverige og ambisjonene er betydelige.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kan nok karakteriseres som offensive. Om fem år er ambisjonen å være betydelig større i Sverige enn det vi er i Norge, sier administrerende direktør i First Mover Group, som er eier av Relokator, Tore Martinsen.

Runder 200 millioner

Han etablerte Relokator i 2006. Selskapet tilbyr alt fra fysisk kontorflytting til prosjektrådgivning rundt slike prosesser, montasje, innkjøp, driftsavtaler, byggoppfølging, samt mye mer. De har i dag kontorer i blant annet Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

– Vi har nå etablert oss som den største aktøren i Skandinavia i dette segmentet. Da var det naturlig å ta skrittet ut og Sverige er første steget i vår internasjonalisering, sier Martinsen.

First Mover Group hadde i 2017 en samlet omsetning på 157,2 millioner kroner, en vekst fra 113,1 millioner kroner i 2015 og 106,7 millioner kroner i 2014. I år fortsetter veksten.

– Vi ligger an til en omsetning på rundt 200 millioner kroner, sier Martinsen, som påpeker at dette bare er i Norge.

Skal bli større enn i Norge

Det mest spennende skjer imidlertid i Sverige. I februar åpnet de dørene til sitt nye kontor i Stockholm. Ambisjonene er betydelige.

– Om fem år er målet å ha en omsertning i Norge på rundt 300 millioner kroner, mens vi i Sverige da har rundet 400 millioner kroner, sier Martinsen.

Så langt er de bare fem medarbeidere på Stockholms-kontoret, men dette kan raskt endre seg. Selskapet ser nemlig ikke bare for seg en organisk vekst.

– Vi ser på oppkjøpsmuligheter. I løpet av et års tid skal vi være fullt oppe og gå i Sverige med kontorer både i Malmø og Gøteborg, sier Martinsen, som legger til at selskapet har muskler til å ta en posisjon i det svenske markedet.

Flatt marked

Han forteller at markedet i Sverige er mer sammensatt med flere mindre aktører.

– Det er et marked hvor det er behov for en konsolidering, og ambisjonen vår er å ta vår del av dette markedet, sier Martinsen.

I Norge opplever han markedsutviklingen som stabil, uten de store opp- og nedturene.

– Her hjemme er oppdragsmengden er omtrent den samme som den har vært tidligere, sier Martinsen.

Selskap: 2016 oms./res 2015 oms./res 2014 oms./resFirst Mover Group: 157,2/ 7 113,1/ 5,3 106,7/ 5,5

Powered by Labrador CMS