Christian Wierød, grunnlegger og CEO Uninite mener selskapet vil være med å digitalisere boligmarkedet.
Christian Wierød, grunnlegger og CEO Uninite mener selskapet vil være med å digitalisere boligmarkedet.

Ny digital plattform for utleie

Uninite vil snu opp ned på boligmarkedet.

Publisert

– Vi har bygd et nytt produkt for utleiemeglere og porteføljeutleie som er helt gratis, der vi har fjerner depositum, og kombinert to produkter – depositumgaranti og utleieforsikring til et rent forsikringsprodukt til samme pris. Det er mye penger å spare for de største aktørene, sier Christian Wierød, grunnlegger og CEO Uninite, og forklarer at de skaper en vinn-vinn-situasjon.

– Vi tar bort alt friksjon som er i dag, der vi tjener litt penger, og de som benytter tjenesten får bedre marginer, fortsetter han.

Uninite er en digital plattform for matching i boligmarkedet. De har allerede store utleiere i Oslo som har alt fra 40-200 objekter, samt M3Utleie med 500 boliger, som bruker dem for å finne de rette leietakerne. Gunnar Kapstad fra Prime Management er en av investorene bak konseptet, sammen med blant annet engleinvestor Arne Peder Blix og tidligere CEO for Santander Olav Hasund.

– Verden digitaliserer seg, boligmarkedet ligger langt etter, og få av de store boligselskapene ønsker å bli et rent teknologiselskap. Det samme gjelder bankene, hvor nye tjenester som Vipps er med å digitalisere bransjen. Det samme blir Uninite for boligmarkedet, mener Wierød.

Uninite har ikke offisielt lansert, men åpnet opp plattformen den 27.mars i år. De har allerede tusenvis av leietakerprofiler og flere hundre aktive boligannonser i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand med flere.

Et økosystem

– Uninite handler om å bygge et økosystem, der man må oppføre seg, med en rating av leietakere slik som hos Uber. Vi lager digital «track rekord», med insentiver til å ta vare på boligen og andre man bor sammen med, sier han og legger til at denne digitale boligcv´en også kan transporteres til kjøp og salg av bolig, og bygge en profil hvor man enklere kan få lån ved at den understøtter kredittvurderingen.

– Det som er unikt med Uninite er at vi har en godt utviklet profil, som tiltrekker seg leietakersiden. Her vil du få mye mer utfyllende informasjon om leietakere. Dette kan snu markedet, slik at utleier kan abonnere på en leietakerdatabase, der du finner de som er på utkikk etter et sted å bo i dag eller om noen måneder – disse kan «headhuntes», forklarer han.

Tjenesten tilbyr også en chat med et CRM-system, slik at utleier enkelt kan holde kontroll på henvendelser ved å filtrere på annonser, arkivere og favorisere meldinger.

– Vi har kontinuerlig utvikling av plattformen sammen med utleiere, og vi bygger det utleier ønsker av funksjonalitet, sier han.

Wierød understreker at de ikke er noen konkurrent til utleiemeglere, men et substitutt.

– Folk vil alltid ønske å kunne se andre i øynene, men ved hjelp av teknologi kan man senke kostnadene, påpeker han.

Etter hvert vil også Uninite tilby digitale kontrakter, samt inn- og utflyttingsprotokoller, betalingssystemer som kobler seg opp mot regnskapssystemer, og at leietaker enkelt kan betale med vipps, mobile pay og lignende systemer.

– Vi er ydmyke, og tror ikke at vi alene sitter på fasiten. Derfor bygger vi systemet sammen med utleiere og er alltid åpne for nye samarbeidspartnere. Produktet bygges med dynamiske parametere, slik at det kan tilpasses for både store og små porteføljer. Planen er å samle så mye av den akkumulerte kunnskapen i markedet og bruke norsk best praksis som en standard når vi skal ekspandere videre ut i verden, forteller gründeren.

– Drømmen min er at en utleier med en portefølje på 100-200 leiligheter kan dra på jordomseiling, og administrere alt fra iPhonen sin, avslutter Wierød.

Powered by Labrador CMS