Malling sparer mye manuelt arbeid når deler av faktureringen blir automatisert. Foto: Shutterstock
Malling sparer mye manuelt arbeid når deler av faktureringen blir automatisert. Foto: Shutterstock

Malling med faktureringsrobot

Malling & Co har «ansatt» roboten Alfred til å håndtere deler av faktureringen i selskapet. Nå vil Malling automatisere flere tjenester.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver eiendomsrådgiveren og –forvalteren på sin blogg. Forvaltningsvirksomheten i Malling & Co mottar hvert år 70 000 fakturaer. Nå har Knowit Insight utviklet roboten som håndterer regelstyrte oppgaver for leverandørfakturaer.

– Dette er første steg i vår ambisiøse digitaliseringsstrategi, sier økonomidirektør Martin Mehus.

Les også: Møller Eiendom digitaliserer eiendomskontraktene 

Roboten, som har fått navnet Alfred, håndterte de første fakturaene i desember i fjor.

– Malling & Co har et bredt tjenestespekter innen næringseiendom. Det er vår forvaltningsavdeling, som forvalter over to millioner kvadratmeter næringslokaler, som drar nytte av Alfred. Nå gå arbeidet med leverandørfakturaer mye raskere, som igjen vil frigjøre de ansattes tid, slik at de kan bruke mer tid på våre kunder, sier Mehus.

Mens de har jobbet med roboten, har Malling identifisert flere arbeidsoppgaver som kan erstattes av roboter.

– Vi ser alltid ser etter muligheter for å jobbe smartere, og vil fortsette å implementere løsninger som forenkler og effektiviserer arbeidshverdagen. Det gagner både oss og våre kunder. Grove beregninger tilsier at roboten allerede nå utfører arbeid tilsvarende ett årsverk, i tillegg kommer synergieffektene ved at våre kunnskapsmedarbeidere kan bruke tid på det de brenner for – å skape verdi for kundene, og ikke arbeid med fakturaer, sier Mehus.

Ole Kristian Haug er ansvarlig for intelligent automasjonsavdelingen i Knowit Insight, som har utviklet roboten. Han mener det vil komme flere automatiseringer i eiendomsbransjen.

– Det vil være helt avgjørende for virksomheter å automatisere for å være konkurransedyktig i årene som kommer. Med det engasjementet jeg har opplevd hos Malling & Co er jeg helt sikker på at de vil lykkes med å implementere flere tiltak som effektiviserer virksomheten, sier Haug.

Powered by Labrador CMS