ENKLERE: - TEK17 skal gjøre det enklere å forstå hvilke krav som gjelder og hva som må til for å oppfylle dem, sier avdelingsdirektør Ketil Krogstad i DiBK.
Legger frem forslag til TEK-endringer
Direktoratet for byggkvalitet har presentert 12 utredninger med forslag til endringer i byggteknisk forskrift.
I 2015 ga byggenæringen og andre aktører en rekke innspill til hva som bør forenkles i byggteknisk forskrift. Mange av forslagene er nå utredet. 30. mars presenterte Direktoratet for byggkvalitet 12 utredninger som kan gi grunnlag for å endre krav i TEK.
Rapportene for utredningene er tilgjengelig her.
– Innspillsmøtene i 2015 viste at byggenæringen ønsker at funksjonskravene i TEK videreføres, men at de suppleres med mer tydelige og konkrete ytelser til bruk ved forenklet prosjektering, sier prosjektleder for TEK17 i DiBK, senioringeniør Vidar Stenstad.
Les også: Dette er de nye byggereglene
– TEK17 skal gjøre det enklere for brukerne å forstå hvilke krav som gjelder, og hva som må til for å oppfylle kravene, sier avdelingsdirektør Ketil Krogstad.
– Dette vil bidra til å redusere kostnader, og opprydding er også en nødvendig for at forskriften skal bli mer digitaliseringsvennlig. Man kan si at TEK17 staker ut retningen for neste generasjon byggtekniske krav, fortsetter Krogstad.
Les også: Enklere å bygge om og leie ut
– Det er verdt å minne om at det finnes alternativer til regulering. Lemping eller fjerning av krav i TEK kan begrunnes med at det finnes andre måter å oppnå den samme kvaliteten på. TEK skal gi minimumskravene, mens markedet kan etterspørre og levere bedre kvalitet. Da trengs kunnskap og kompetanse, om hva som lønner seg og om hva gir best avkastning på byggene for eierne og brukerne, sier Krogstad.