Kjøper Elkjøps sentrallager

Ness Risan & Partners AS er arkitekten bak en av Sveriges største logistikktransaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det norske finanshuset har ifølge svenske nettmedier tilrettelagt et syndikat som har kjøpt Elgigantens store logistikkeiendom på Torsvik industriområde i den søndre delen av Jönköping. IKEA har et kjempelager i bakgrunnen av industriområdet.

Elgiganten inngår i det norske Elkjøp-konsernet, som igjen eies av britiske DSG International (Dixons Stores Group). Avtalen er i form av en sale leaseback-kontrakt, der kjøperen tar over eiendommen den 23. juni. Fastighetsvärlden skriver at det er Dixons Retail plc som er eier av  Elgigantens eiendom.

Eiendommen er på ca. 97 000 kvadratmeter, og kjøpesummen skal være 600 millioner svenske kroner, om lag 520 millioner norske kroner. Det betyr en kvadratmeterpris på lave 6200 norske kroner kvadratmeteren for en logistikkeiendom med en solid eksisterende leietaker.

Til sammenlikning betalte Ferd Eiendom anslagsvis 11 000 kroner kvadratmeteren da de tidligere i uken kjøpe en logistikkeiendom i Ski. Leietaker her var REMA 1000.

DTZ har vært selgerens rådgiver i forbindelse med transaksjonen, mens Ness Risan & Partners brukte Scandinavian Property Group som rådgiver. Transaksjonen skal ha vært “off market”.

Lageret i Jönköping er sentrallageret for Elkjøp-konsernet i hele Norden. Herfra styres logistikken og distribusjonen til de nordiske landene, over 200 butikker. Arealet på 97 000 kvadratmeter tilsvarer 14 fotballbaner og er ett av Sverige største lagerbygg. Da lageret ble åpnet i 1997, var Elgiganten Sveriges første bedrift som fikk lov til å ha ufortollede varer på lager utenom frihavnene Stockholm og Göteborg.

Ness Risan & Partners kjøpte i april en eiendom rett nord for Helsingfors for 253 millioner svenske kroner. Kjøpet skjedde i samarbeid med Wilfast Förvaltning, og eiendommen var på 35 000 kvadratmeter.

Ness, Risan & Partners AS ble etablert i 2000 av Christian Ness, Ragnvald Risan og Anita Næsheim. Satsingsområdene er shipping, offshore og eiendom. Ett av selskapene er Aker Eiendomsdrift AS (50 prosent eierskap), som driver med forvaltning, drift og vedlikehold av næringseiendommer.

Denne eiendomsporteføljen består av 36 eiendommer på til sammen over 287 000 kvadratmeter innenfor kontorbygg, kombinasjonsbygg og forretninger.

Foto: barnarp.com

 

Powered by Labrador CMS