SIKTET: Så langt er fem utbyggere i Drammen siktet i korrupsjonssaken i kommunen, som fremdeles vokser.
SIKTET: Så langt er fem utbyggere i Drammen siktet i korrupsjonssaken i kommunen, som fremdeles vokser.

Fem utbyggere siktet

Publisert Sist oppdatert

 

Totalt er rundt 30 utbyggere i politiets søkelys i forbindelse med korrupsjonssaken i Drammen.

NRK skriver i dag på sine nettsider at så langt er fem utbyggere siktet i korrupsjonssaken i Drammen. Det kan ta lang tid flere før tiltale blir tatt ut.– Dette vil ta flere måneder, fordi det er en stor sak. Fortsatt er det mange vi skal snakke med. I alle sakene ligger den an til straffeforfølgelse, sier Ole Johan Brett, leder av Øko-teamet i Sør Øst politidistrikt i Drammen til NRK.

Les også: Slik forebygger du korrupsjon

Det var i forrige uke det ble det kjent at en kvinne i Drammen er varetektsfengslet i fire uker, mistenkt for korrupsjon. Kvinnen er ansatt som saksbehandler i Drammen kommune og skal ha behandlet flere titalls byggesaker hvor utbygger skal ha fått en utilbørlig fordel.Flere av utbyggerne ha vedgått at de har betalt penger til den siktede saksbehandleren. Blant disse innrømmer en utbygger at han har medvirket til korrupsjon.

Les også: Tror korrupsjonssaken vokser

Ytterligere en saksbehandler i kommunen ble senere siktet for grov korrupsjon. Politiet mener han står i ledtog med kvinnen som allerede er varetektsfengslet. Mannen er nå varetektsfengslet.Begge saksbehandlerne nekter straffskyld.

Les også: Bestikker og betaler saksbehandlere

Les også: – Tar ikke økonomisk kriminalitet på alvor

Powered by Labrador CMS