Dag Erlend Mohn sier at alle kan bli medlem i Facebook-gruppen.

Facebook-gruppen Byutviklere har passert 7.500 medlemmer

- Urbanisering og fortetting skaper engasjement, sier Dag Erlend Mohn, som var én av initiativtagerne til gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Under Drammenskonferansen for 3 år siden snakket Bjørnar Johnsen (Oslo House), Lars Wang (insam) og Dag Erlend Mohn sammen i en pause. De lurte på om det fantes en Facebook-gruppe hvor man kunne diskutere byutvikling. Det gjorde det ikke, og senere på dagen kunngjorde Wang – møteleder under konferansen – at gruppen Byutviklere var opprettet. Han oppfordret alle oppmøtte til å bli medlemmer i gruppen.

I dag teller den over 7.500 medlemmer.

– Jeg tror interessen for byutvikling har vært der hele tiden, men Facebook-gruppen har vist seg å være en veldig egnet kanal. I tillegg bidrar urbaniseringen med påfølgende fortetting at det blir rabalder og engasjement, sier Dag Erlend Mohn, som i dag jobber i insam sammen med Lars Wang.

Moe understreker at Facebook-gruppen skal ha lav terskel, slik at alle kan bli medlem uavhengig om man har en fagprofesjon innen byutvikling eller ikke.

– Det skal være lov å komme med innspill uten at man blir sablet ned for ikke å ha brukt de rette faguttrykkene. Diskusjonen skal også være innenfor sømmelighetens grenser, og det er den stort sett. Jeg er gruppens eneste administrator, og det er veldig få innlegg som må fjernes, sier han.

Facebook-gruppen er heller ikke bare for Oslo, men hele landet. Det er åpent for innlegg om både byer og steder. I dag har ca. 4.300 av medlemmene tilholdssted i Oslo.

Kvinner er hårfint i overvekt med 51 prosent av medlemsmassen. Likevel er bare 2 av topp 10 bidragsytere kvinner.

– Vi har et ønske om at flere kvinner kan bidra med innlegg, sier Mohn.

Han forteller også at flere innlegg og diskusjoner på Facebook-gruppen er blitt mediesaker.

– På denne måten er vi med på å sette dagsorden, sier Mohn.

Powered by Labrador CMS