TAR FEM ETASJER: H&M tar hele fem etasjer i Karl Johans gate 14.
TAR FEM ETASJER: H&M tar hele fem etasjer i Karl Johans gate 14.

Bytter ut TV2 med H&M

AVA Eiendomspartner får æren av å huse en av verdens største H&M-butikker.

Publisert

– Vi er svært stolte over å kunngjøre denne leieavtalen med H&M. Karl Johans gate 14 er estetisk en av de flotteste eiendommene i gaten, og nå vil kontorvirksomhet vike plass for handel over 5 plan. H&M er en av verdens ledende tekstilaktører, og det vil være av stor betydning for hele handelen i Oslo sentrum at en av verdens største H&M-butikker nå åpner i Karl Johans gate 14, sier eiendomssjef Joachim Flaten i AVA EiendomsPartner.

AVA kjøpte eiendommen fra Genesta i februar 2015. I dag har TV2 tilhold i Karl Johans gate 14, men de flytter til det kommende Diagonale-bygget i Bjørvika.

Den gamle Wattgården fra 1858 ligger i krysset mellom Karl Johans gate og Kirkegata. Eiendommen har et totalt brutto areal på 9.588 kvadratmeter, og består i dag av seks etasjer over bakken. I tillegg er det underetasje og garasjeanlegg. I mange år var det på hjørnet en lampebutikk drevet av Elektrisitets-Aktieselskapet Watt. Eiendommen var i mange år byens hovedpostkontor, og har tidligere huset både landets første universitet og storting.

Les også: Takket nei til Victoria’s Secret 

– Handelsmulighetene i bygget er spesielt gode. Eiendommen har en særdeles god beliggenhet, en historisk og vakker fasade, inngang fra flere sider, svært god takhøyde og spesielt gode eksponeringsmuligheter. AVA har sett et stort utviklingspotensial i Karl Johans gate 14, spesielt til å utvikle handelsareal over flere plan. Således settes eiendommens tilbake til sitt tidligere formål, hvor det var handelsvirksomhet i gården med utadrettet virksomhet. Bygget vil få en flott, gjennomgående lysgård som vil gi fantastiske lysforhold, sier Flaten.

– I H&M skal vi overraske og inspirere kundene våre, og det gjør vi blant annet gjennom å by på helt unike handleopplevelser. Det er det denne nye butikken handler om, og vi er veldig stolte av å etablere en av verdens største flaggskipsbutikker her i Norge, sier Lucas Seifert, administrerende direktør i H&M Norge.

Les også: Grünerløkka puster Bogstadveien i ryggen