BUSKERUD STORCASH: Omtrent slik vil det se ut når det nye lageret til Storcash Norge i Kobbervikdalen i Drammen står klart i oktober. (Ill:: ARKITEKTGRUPPEN DRAMMEN)
BUSKERUD STORCASH: Omtrent slik vil det se ut når det nye lageret til Storcash Norge i Kobbervikdalen i Drammen står klart i oktober. (Ill:: ARKITEKTGRUPPEN DRAMMEN)

Bygger stort for Storcash

Drammensselskapet Vestaksen Eiendom bygger nå landets mest miljøvennlige stormarked for næringsdrivende med 1400 kvadratmeter solceller.

Publisert Sist oppdatert

Byggingen av de nye lokalene til Storcash Norges AS i Drammen startet i forrige måned etter at  det svenske selskapet Dmixab har gjennomført en storstilt kalkstabilisering av tomten. Nærmere 180 kilometer med kalk- og sementpeler er ført ned i grunnen.

Og i oktober kan Vestaksens leietaker Storcash Norge flytte inn i det 2300 kvadratmeter store bygget som blir landets mest miljøvennlige stormarked for næringsdrivende.  Storcash regner med å trekke til seg 1000 kunder fra et markedsområde som dekker nedre Buskerud og Vestfold. Ved stormarkedet i Kobbervikdalen vil det i første omgang jobbe mellom 8 og 10 ansatte, men fullt utnyttet vil det være 20 ansatte ved stormarkedet.

Les også: Quality Hotel vant kampen om stort hotellprosjekt i Drammen

– Midt i smørøyetStorcash, som er en del av ASKO og NorgesGruppen, blir ett av landets største stormarked for næringsdrivende, og det nye lageret blir Storcash-butikk nummer ni i Norge, opplyser eiendomssjef i Storcash Norge, Morten Malnes, som valgte Vestaksen og Kobbervikdalen i Drammen  av flere grunner.

– For det første har tomten sentral beliggenhet. Det ligger midt i smørøyet i forhold til kundegrunnlaget. I tillegg er Drammen et område i positiv utvikling. Det er også en stor fordel at vi i Storcash og Vestaksen deler de samme tankene rundt dette med miljø og energi, sier Malnes som understreker at de gjennom dette prosjektet ønsker å være en foregangsbedrift på tiltak som gir positive miljøeffekter.

– Vestaksen Eiendom har like stort fokus på miljø som vi i Storcash. I avtalen med selskapet strekker de seg langt angående miljøtiltak. Vi regner med at dette bygget vil ha over 40 prosent lavere energibehov sammenlignet med ett av våre andre stormarkeder på samme størrelse, sier Malnes.

Solceller og areogel-glassVestaksen Eiendom eies av Terje Stykket, Rune Isachsen og Helge Mork, og investerer i bolig- og næringsprosjekter i områdene Oslo, Drammen, Eiker-bygdene og Kongsberg. Nå er det en 22 dekar stor tomt i Kobbervikdalen i Drammen som skal bygges ut med tre til fire industribygg. I tillegg til Storcash-utbyggingen er det ytterligere et utbyggingspotensiale på 16 dekar i området.

– Nybygget i Kobbervikdalen vil bli landets mest miljøvennlige innenfor sin kategori, og Enova har gitt tilsagn om støtte til prosjektet. Vi har allerede gode erfaringer med bruk av solceller på Stadionkvartalet i Mjøndalen, og her i Kobbervikdalen har vi 1400 kvadratmeter solceller på taket. Anlegget vil produsere 200.000 kilowattimer i året, nok til å forsyne nybygget både med varme og kjøling. I tillegg medfører bruken av lavkarbonbetong at vi reduserer CO2-fotavtrykket og sparer miljøet for utslipp tilsvarende det årlige utslippet fra 35 personbiler, opplyser prosjektsjef næring i Vestaksen Eiendom, Pål Vamnes.

Les også: Satser 250 mill på utvikling av kjøpesenter

Prosjektsjefen legger til at det utelukkende vil bli benyttet led-lys og energisparende aerogel-glass i nybygget. Dette er glass som blant annet forhindrer varmetap samtidig som lys spres optimalt på innsiden.

På stormarked er kjøle- og frysesystem veldig sentrale, og leverandøren av anlegget, Kelvin AS , har sørget for at varme fra kuldeanlegget på Storcash i Kobbervikdalen vil bli gjenvunnet og benyttet til oppvarming av bygget. Og på sommertid sørger kuldeanlegget for nedkjøling av ventilasjonsluften.

Alento tok jobbenDet er selskapet Alento som er valgt som totalentreprenør. Det forholdsvis nystartede entreprenørselskapet har sprunget ut fra mer etablerte selskap i distriktet og holder nå til på Åssiden med totalt 22 ansatte.

– Jobben for Vestaksen i Kobbervikdalen er et perfekt og veldig spennende oppdrag for oss. Vi ønsker å være blant totalentreprenørene som bidrar til miljøvennlige bygg og prosesser, sier daglig leder i Alento, Kristan Lindland som legger til at selskapet ønsker å fremstå som annerledes og handlekraftig med hovedfokus på å få jobbene gjort.

Les også: Tesla bygger nytt i Drammen

– Kunnskap og kompetanse er vårt viktigste verktøy. Det skal være gøy å samarbeide med Alento, sier Lindland som opplyser at de har hele Østlandet som markedsområde.

Og prosjektsjef næring i Vestaksen, Pål Vamnes, er veldig tilfreds med valget av totalentreprenør.

– Det  var nettopp derfor vi valgte Alento. De er lettbente, løsningsorienterte og skjønte veldig raskt hva oppgaven dreide seg om. De stilte seg også bak våre miljøambisjoner ganske umiddelbart, tilføyer Vamnes. 

Powered by Labrador CMS