Boliger for 585 mill.

Veidekke Entreprenør skal bygge boliger til 585 millioner i Gartnerkvartalet på Løren.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Gartnerkvartalet har adresse Lørenveien 50 og ligger i skjæringspunktet Lørenveien/Lørenvangen. Her har Veidekke Entreprenør fått oppdraget av Lørenvangen Utvikling AS, som eies med 50 prosent hver av OBOS Nye Hjem og Veidekke Eiendom, å bygge det første byggetrinnet i boligprosjektet Gartnerkvartalet (se illustrasjon).

Oppdraget består ifølge en pressemelding av å føre opp to bygg med totalt 142 boliger, garasjekjeller samt to næringslokaler. Samlet salgsverdi på boligene anslås til om lag 585 millioner kroner, som tilsvarer en gjennomsnittlig verdi på 4,12 millioner kroner per bolig.

Prosjekt Gartnerkvartalet består ifølge meldingen av et bredt utvalg av 2-, 3-, og 4-roms leiligheter. Åtte blokker skal plasseres rundt det som beskrives som en solfylt gårdspark på nesten ti mål. Som en forlengelse av det grønne preget, skal det monteres levende plantevegger i alle inngangspartier.

Veidekke skriver i meldingen at salget har vært svært bra på Gartnerkvartalet, og de tre første byggene er nå nesten utsolgt.

Når Gartnerkvartalet står ferdig, vil hele prosjektet bestå av rundt 525 boliger i åtte boligblokker fordelt på flere byggetrinn. Samlet salgsverdi for boligene i hele Gartnerkvartalet er ifølge forventet å være rundt 2,5 milliarder kroner, ca. 4,75 millioner kroner per boenhet.

Utbyggerne er fornøyd med salget av leilighetene i Gartnerkvartalet, så de har fremskyndet planleggingen av neste trinn på tomten på Løren. Det er nå sendt inn rammesøknad for bygg fire, og dette trinnet legges ifølge meldingen med stor sannsynlighet ut for salg i januar 2017. De første beboerne flytter inn i Gartnerkvartalet til sommeren 2018.

Gartnerkvartalet er en forlengelse av naboprosjektet Gartnerløkka, der OBOS og Veidekke i august i fjor meddelte at de skal føre opp boliger for nærmere 500 millioner

Powered by Labrador CMS