HØYHUS: Det foreslåtte høyhuset vil ha tilnærmet lik høyde som Oslo Plaza og Posthuset. Til høyre: Det foreslåtte Entra-bygget «Oslo Solar».
HØYHUS: Det foreslåtte høyhuset vil ha tilnærmet lik høyde som Oslo Plaza og Posthuset. Til høyre: Det foreslåtte Entra-bygget «Oslo Solar».

Ber Riksantikvaren vurdere innsigelse (+)

Byantikvaren mener at planforslaget for Oslo Spektrum går ut over tålegrensen for endring.

Publisert

Siden Stiftelsen Norges Varemesse kjøpte Oslo Spektrum i 2006, har den drevet, utviklet og modernisert bygningen. Nå ønsker stiftelsen å fullføre eksisterende Oslo Spektrum «med det fullverdige kongressenteret Oslo trenger». Det skal gi plass til kongresser for opptil 3.000 mennesker i tillegg til kapasiteten som den eksisterende arenaen allerede har.

For å utnytte den sentrale lokaliseringen i knutepunktet ved Oslo S, og å sikre finansieringen, er kontorarealer en del av programmet for utbyggingen. Planforslaget skal sikre et nytt høyhus «med en utforming i høy kvalitet, variasjon og fargebruk». Høyhuset vil ha tilnærmet lik høyde som Oslo Plaza og Posthuset.

I forbindelse med at planforslaget er lagt ut til offentlig ettersyn har Byantikvaren sendt et brev til Plan- og bygningsetaten (PBE). Der fremgår det at Byantikvaren ber Riksantikvaren vurdere innsigelse til planforslaget av hensyn til nasjonale og vesentlig regionale kulturminner på følgende punkter:

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.