FORNØYD: AKAs investeringsdirektør, Hallvard Thoresen, er fornøyd med å ha sikret seg eiendommen ved siden av en eksisterende AKA-eiendom.
FORNØYD: AKAs investeringsdirektør, Hallvard Thoresen, er fornøyd med å ha sikret seg eiendommen ved siden av en eksisterende AKA-eiendom.

AKA kjøper tre handelseiendommer – selger en kontorseksjon

Inn med en Extra-butikk på Andenes, en Kiwi-butikk i Bergen og ett handelsbygg på Hønefoss. Ut med en kontorseksjon på Hønefoss.

Publisert Sist oppdatert

AKA har hatt en aktiv avslutning på 2021. Selskapet, som regnes som Norges spesialist på dagligvareeiendommer, har nettopp overtatt to eiendommer i Bergen og på Andenes. Eiendommen på Andenes er et nybygg som er utleid på lang kontrakt til Extra (Coop Nordland). Den ligger på nabotomten til en annen av AKAs eiendommer, som leies ut til Europris. Det er Handelsbygg Holding som har oppført bygget, og er selger av eiendommen.

– Nybygget er 1.538 kvadratmeter stort, og er bygget vegg-i-vegg med vår Europris-eiendom. Extra, sammen med Europris, gir et sterkt handelspunkt på Andenes, sier AKAs investeringsdirektør, Hallvard Thoresen.

I Åsane, rett nord for Bergen sentrum, har AKA kjøpt en eiendom som er utleid til KIWI Ulset (NorgesGruppen Vest)

– Vi er tilfredse med å kunne overta enda en KIWI-eiendom i Bergen, sier Thoresen.

Fra før eier AKA eiendommer i Godvik og på Valle, begge utleid til KIWI-kjeden. I tillegg har selskapet en Extra-eiendom på Ulset.

Bygget er på 1.160 kvadratmeter og ble totalrenovert i 2019. Selger av eiendommen er Knut Fosse og Arne Mogens Fosse.

De to handlene har et transaksjonsvolum på ca. 85 mill. kroner.

Samtidig har AKA kjøpt Hvervenmoveien 11 i Hønefoss. Bygget er oppført i 2006 og ble opprinnelig bygget som karttrykkeri for Ugland IT Group. Arealet er på 2.233 kvadratmeter. Leietaker i dag er grossistbedriften Brødrene Dahl, som blant annet forhandler utstyr innen VVS og miljøteknikk. Selger er XPND.

– At vi har kjøpt ytterligere en eiendom i Hvervenmoen Næringspark gir oss muligheter i forhold til videre langsiktig utvikling av området, sier Hallvard Thoresen.

Samtidig selger AKA en kontorseksjon i 4. etasje i HM49 til XPND, som fra før eier fire seksjoner i kontorbygget.

– AKA har vært en førsteklasses partner i alle våre forretningsforhold og det er hyggelig at vi både kan kjøpe og selge i samme handel, sier daglig leder i XPND, Morten Pettersen.

Powered by Labrador CMS