ELVELANGS: De tre boligblokkene i Bugten Brygge skal ligge nede ved elvebredden. Ill.: Mad arkitekter
ELVELANGS: De tre boligblokkene i Bugten Brygge skal ligge nede ved elvebredden. Ill.: Mad arkitekter

81 leiligheter skal bringe nytt liv langs elven

Nå slippes prosjektet ved elven mellom Skien og Porsgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Bugten Brygge helt nede ved elven midt mellom Porsgrunn og Skien skal inneholde 81 leiligheter i tre boligblokker. Det er tre færre enn i de opprinnelige planene. Første salgstrinn inneholder 27 leiligheter.

– Prosjektet rett i nærheten av handelsområdene på Kjørbekk og Rødmyr i Skien vil bli populært for dem som søker nærhet til jobb, handelsnæring og natur. Her får de tursti rett uten for døren og gode rekreasjonsmuligheter langs elven, sier administrerende direktør Lasse Skjelbred i Conceptor Bolig i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ti etasjers boligblokk på verftet

Prosjektleder Frank Johannessen er nå inne i fasen med de siste utviklingsdetaljene.

– Målet er at vi skal få god fremdrift og at byggestart kommer allerede i år, påpeker han.

– Bugten Brygge er en fin beliggenhet for dem som vil ha kort vei både til Skien og Porsgrunn. I fremtiden blir det perfekt å gå og sykle langs elvebredden, kjøre bil eller ta bussen, sier Thomas André Hansen i Privatmegleren Kvelland & Partnere i Skien.

LES OGSÅ: Byen har aldri sett maken til prosjekt

Boligprosjektet på den ti mål store tomta skal bestå av tre boligblokker når alt er ferdig. De 27 leilighetene i den første blokka er fordelt over fem etasjer med parkering i kjeller. Variasjon i størrelse betyr alt fra småleiligheter på 37 kvadratmeter til de mer romslige på 115. Flere er gjennomgående og med to balkonger. Leilighetene skal koste fra ca 2,5 til ca 8 millioner kroner.

Arkitektfirmaet Mad, avdeling Bergen, har tegnet prosjektet sammen med Conceptor Bolig, og de bruker mye tre i fasadene. Byggingen er det Veidekke som skal utføre. Bugten brygge blir organisert som borettslag tilknyttet Skien Boligbyggelag.