Bolig

Byens største boligprosjekt noensinne

85 leiligheter og næringslokaler i vannkanten. 500 millioner kroner. Den gamle jernverkstomta blir aldri den samme igjen.

UTVIKLING: Nå skal den feteste tomta i byen bebygges. Foto: PBBL
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vannfronten omfatter fem bygg med 85 leiligheter og næringsarealer – et prosjekt til 500 millioner kroner, sier direktør Anders Hoel i Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) til egen nettside.

Sammen med Porsgrunn-baserte BNG Utvikling og Notodden kommune er de nå klare til å realisere byens største boligprosjekt gjennom tidene. Beliggenheten ved Heddalsvannet omtales som spektakulær.

LES OGSÅ: Har tomter til 8.300 boliger 

– Utsikt, sol og kort vei til alt. Dette er åpenbart en av Notodden flotteste tomter, påpeker Hoel.

– Arbeidet med å utvikle den gamle jernverkstomta har pågått i mange år, derfor er det gøy at vi har fått på plass et realiserbart konsept med bolig og næring. Vi setter i gang med de første næringsarealene til høsten, påpeker prosjektleder Kjell Åge Verpe i BNG Utvikling.

Nå skal arkitektene i gang med detaljene i første byggetrinn med 18 leiligheter over parkeringskjeller og næringslokaler. I andre etasje blir det parkanlegg og leiligheter. Totalt blir det fem blokker fem med 85 leiligheter.

LES OGSÅ: Konverterer tomme kontorer til leiligheter

– Byggene får fire eller fem etasjer. Vår plan er å lansere det første byggetrinnet allerede på senhøsten, sier Hoel om prosjektet som også hilses velkommen i kommunen.

– Vannfronten blir en ny og attraktiv bydel og en flott utvidelse av sentrum. Disse investeringene blir et løft for hele byen, konstaterer ordfører Gry Fuglestveit.

Utradisjonelle aktører inn i kjøpesentrene
Play
Usbl kjøpte på Frysja (+)
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøpte i Asker
Transaksjoner
– Ikke realistisk med høysikkerhetsfengsel på Bredtvet (+)
Utvikling
Fastlåst om infrastruktur-modeller for mva
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Blir løpt ned når de lanserer fond med dette (+)
Analyse
Eiendomsskatt for næringseiendom: Det lønner seg å prute
Juss
Investorene vil kjøpe mer eiendom
Aktuelt
Snart byggestart for hotell på Økern
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.