Bolig

Byens største boligprosjekt noensinne

85 leiligheter og næringslokaler i vannkanten. 500 millioner kroner. Den gamle jernverkstomta blir aldri den samme igjen.

UTVIKLING: Nå skal den feteste tomta i byen bebygges. Foto: PBBL
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vannfronten omfatter fem bygg med 85 leiligheter og næringsarealer – et prosjekt til 500 millioner kroner, sier direktør Anders Hoel i Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) til egen nettside.

Sammen med Porsgrunn-baserte BNG Utvikling og Notodden kommune er de nå klare til å realisere byens største boligprosjekt gjennom tidene. Beliggenheten ved Heddalsvannet omtales som spektakulær.

LES OGSÅ: Har tomter til 8.300 boliger 

– Utsikt, sol og kort vei til alt. Dette er åpenbart en av Notodden flotteste tomter, påpeker Hoel.

– Arbeidet med å utvikle den gamle jernverkstomta har pågått i mange år, derfor er det gøy at vi har fått på plass et realiserbart konsept med bolig og næring. Vi setter i gang med de første næringsarealene til høsten, påpeker prosjektleder Kjell Åge Verpe i BNG Utvikling.

Nå skal arkitektene i gang med detaljene i første byggetrinn med 18 leiligheter over parkeringskjeller og næringslokaler. I andre etasje blir det parkanlegg og leiligheter. Totalt blir det fem blokker fem med 85 leiligheter.

LES OGSÅ: Konverterer tomme kontorer til leiligheter

– Byggene får fire eller fem etasjer. Vår plan er å lansere det første byggetrinnet allerede på senhøsten, sier Hoel om prosjektet som også hilses velkommen i kommunen.

– Vannfronten blir en ny og attraktiv bydel og en flott utvidelse av sentrum. Disse investeringene blir et løft for hele byen, konstaterer ordfører Gry Fuglestveit.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play