Bolig

Byens største boligprosjekt noensinne

85 leiligheter og næringslokaler i vannkanten. 500 millioner kroner. Den gamle jernverkstomta blir aldri den samme igjen.

UTVIKLING: Nå skal den feteste tomta i byen bebygges. Foto: PBBL
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vannfronten omfatter fem bygg med 85 leiligheter og næringsarealer – et prosjekt til 500 millioner kroner, sier direktør Anders Hoel i Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) til egen nettside.

Sammen med Porsgrunn-baserte BNG Utvikling og Notodden kommune er de nå klare til å realisere byens største boligprosjekt gjennom tidene. Beliggenheten ved Heddalsvannet omtales som spektakulær.

LES OGSÅ: Har tomter til 8.300 boliger 

– Utsikt, sol og kort vei til alt. Dette er åpenbart en av Notodden flotteste tomter, påpeker Hoel.

– Arbeidet med å utvikle den gamle jernverkstomta har pågått i mange år, derfor er det gøy at vi har fått på plass et realiserbart konsept med bolig og næring. Vi setter i gang med de første næringsarealene til høsten, påpeker prosjektleder Kjell Åge Verpe i BNG Utvikling.

Nå skal arkitektene i gang med detaljene i første byggetrinn med 18 leiligheter over parkeringskjeller og næringslokaler. I andre etasje blir det parkanlegg og leiligheter. Totalt blir det fem blokker fem med 85 leiligheter.

LES OGSÅ: Konverterer tomme kontorer til leiligheter

– Byggene får fire eller fem etasjer. Vår plan er å lansere det første byggetrinnet allerede på senhøsten, sier Hoel om prosjektet som også hilses velkommen i kommunen.

– Vannfronten blir en ny og attraktiv bydel og en flott utvidelse av sentrum. Disse investeringene blir et løft for hele byen, konstaterer ordfører Gry Fuglestveit.

Ukens tips: Grunnbok og matrikkel stenges
Juss
Dramatisk vending for Blystad-prosjekt
Utvikling
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Reitan stakk av med Energiprisen
Tech
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.