NEDSKALERT: Prosjektet Gåseid Terrasse er nedskalert fra 31 til 21 leiligheter Ill.: Sporstøl Arkitekter
NEDSKALERT: Prosjektet Gåseid Terrasse er nedskalert fra 31 til 21 leiligheter Ill.: Sporstøl Arkitekter

31 leiligheter ble til 21

Planor Bolig er nå godt i gang med byggingen av Gåseid Terrasse, og valgte å gå for kvalitet fremfor kvantitet.

Publisert Sist oppdatert

Gåseid Terrasse er et samarbeidsprosjekt mellom Planor, Rema 1000 og Ventinor i Ratvika midt mellom Ålesund sentrum og Spjelkavik. Der bygger nå entreprenør Ronny Tennfjord tre etasjer med leiligheter oppå en 1,450 kvadratmeter stor dagligvarebutikk, på tomta etter den gamle Mittetfabrikken.

– Alt er i rute. Butikken er åpner midt i oktober og leilighetene skal være innflyttingsklare i november, sier salgsansvarlig Ståle Gjære i Planor.

LES OGSÅ: Gjør om den gamle skolen til leiligheter

Den opprinnelige reguleringsplanen beskrev to blokker med på tre og fire etasjer med totalt 31 leiligheter. Dette ble omgjort i 2016 ved å fjerne ti av dem i en revidert plan, og de 21 som skal bygges er fra 79 til 95 kvadratmeter store. Prisene er satt til mellom 4,1 og 5,6 millioner kroner.

– Til å begynne med planla vi noen mindre leiligheter på bakkeplan, men valgte å satse bare på større og mer attraktive enheter. Vi er overbevist om at det var et riktig grep å ta, sier han.

Så langt har Gjære solgt fire leiligheter og han forteller om moderat interesse.

LES OGSÅ: Legger ut andre trinn i suksessprosjektet

– Dette området består av eneboliger med mange godt voksne mennesker som ønsker å flytte inn i leilighet. Bare vi får opp mer av råbygget så folk kan se det i landskapet, kommer interessen til å øke markant. Dessuten ligger prosjektet i et vekstområde med nærhet til blant annet høyskolen og dens mange arbeidsplasser (en del av NTNU, red anm.). Det er helt klart behov for flere leiligheter her, påpeker han.

Snittprisen på rundt 50.000 kroner kvadratmeteren ligger noe under det man må ut med i Ålesund og Moa.

– Hvem er interessentene og kjøperne så langt?

– Voksne, lokale mennesker. Og når de flytter ut overtar yngre personer eneboligene deres, poengterer Gjære.