Aktuelt

Spesiell situasjon i Veidekke Eiendom

– Situasjonen vi alle står i med koronavirus og økonomisk usikkerhet er spesiell, sier Jørgen Wiese Porsmy i Veidekke Eiendom. Men det planlegges likevel salg eller børsnotering.

VURDERER: Veidekke kan ende med børsnotering eller salg.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I 2019 besluttet styret i Veidekke å dele konsernet i to separate virksomheter og etablere eiendomsvirksomheten med endret eierstruktur. Dette arbeidet går som planlagt. Både børsintroduksjon og salg av virksomheten er aktuelle alternativer, og Veidekke vil beslutte hvilket alternativ og hvilken transaksjonsstruktur som blir valgt i løpet av første halvår 2020, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Eiendom er mer safe haven

– Dersom Veidekke børsnoterer eiendomsvirksomheten blir nåværende konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr konsernsjef i det nye selskapet. På samme måte er det avklart at nåværende økonomidirektør Siv Hege Solheim i Veidekke ASA blir økonomi- og finansdirektør (CFO), heter det.

– Vi publiserte meldingen for å være transparente om forberedelsene vi jobber med. Situasjonen vi alle står i med koronavirus og økonomisk usikkerhet er spesiell. Det vi kan gjøre med vårt prosjekt i denne situasjonen er å forberede og klargjøre begge alternativene som planlagt. Planen er å kunne gjøre valget av ny eierstruktur i løpet av første halvår 2020, understreker Wiese Porsmyr.

LES OGSÅ: Står bak kystby på 160.000 kvadratmeter

Wiese Porsmyr har jobbet i Veidekke siden 1995 og vært del av i konsernledelsen siden 2007. Han var CFO i Veidekke ASA før han i 2013 ble konserndirektør med ansvar for blant annet eiendomsvirksomheten. Solheim har jobbet i Veidekke siden 2009 og har vært økonomidirektør siden 2011.

LES OGSÅ: Utbygger ble fradømt retten til eiendom 

– De inngåtte avtalene påvirker ikke valget av fremtidig eiermodell for eiendomsvirksomheten, men gir Veidekke Eiendom en struktur på plass som dekker alle mulige utfall av prosessen, melder selskapet.

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Ansett en Mama for lunch
Play
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Har solgt for 1,7 milliarder hittil
Bolig
Kan bli første norske internasjonale vinner
Aktuelt
DNB med flere tiltak for eiendomsbransjen (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.