TILTAK: Flere eiendomsselskaper setter i gang med omfattende tiltak for å hindre corona-smitte. Foto: Shutterstock.

Eiendomsbransjen tar corona-grep

Flere eiendomsselskaper har satt i gang tiltak for å redusere corona-smitte, både overfor leietakere og internt i organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Storebrand Eiendom et blant de store eiendomsaktørene som har gjort en god del grep overfor sine leietakere på grunn av coronaviruset.

Truls Nergaard

– Vi har gitt leietakerne en god del informasjon om tiltakene vi gjør i de enkelte byggene med hensyn på rengjøring av kontaktflater. Vi foretar ekstra og hyppigere rengjøring av heiser, dørhåndtak, benker og andre ting. Vi gjør også tiltak i samarbeid med de som driver kantinene, blant annet er det innført slots og tider hvor enkeltselskaper kan bruke tiden, og så har vi renhold i mellom. Det er også gjort en rekke andre tiltak, blant annet er det tatt bort salt- og pepperbørser og vi har ferdig oppskjærte brød. Vi har også jobbet hardt sammen med våre tredjepartsleverandører, slik at alle er oppdatert til enhver tid, sier leder for eiendom i Storebrand Asset Management, Truls Nergaard til Estate Nyheter.

Når det gjelder hva Storebrand Eiendom har gjort internt, forteller Nergaard at de følger Storebrands konsernpolicy.

– Vi har gjennomført tiltak i tråd med konsernets tiltak. Vi deler opp i team hvor noen jobber hjemme mens andre jobber på hovedkontoret på Lysaker. Da fyller vi ikke opp busser og t-baner med våre folk, samtidig som vi sikrer Storebrands verdier. Ved utbrudd på kontoret kan vi sikre driften videre, sier Nergaard.

Les også: Eiendom er mer «safe haven» i det lange bildet

Adm. direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm forteller at de har gjort flere tiltak på eiendommene, blant annet når det gjelder renhold, opplegg for drift av kantiner og matservering og ekstra beredskap i driftsavdelingen. Intern har Aspelin Ramm nå kuttet reisevirksomheten til null. Bruk av hjemmekontor, fleksitid vurderes ut fra type jobb og helsemessig risiko for den enkelte.

Gunnar Bøyum.

– Vi skal heller ikke delta i store forsamlinger og vil redusere møtevirksomhet, og spesielt større møter med mange deltagere. Ting endrer seg hver dag, og vi har derfor et beredskapsmøte hver morgen klokken 8. Bedrift og ansatte har et felles ansvar. Dersom noen nå etter tydelig informasjon i media og internt skulle reise til område definert som rød-sone av helsemyndighetene, vurderes det som ansvarsløshet, og vi vil i slike tilfelle ikke betale lønn under karantene.

Han mener eiendomsutviklerne også må ha et bevisst forhold til problemer som kan oppstå på byggeplassene og i driftsituasjon

– Vi kan jo få situasjoner der vi har bestilt stein fra Italia eller produkter fra Kina som ikke kommer. Dette kan gi utfordringer på fremdrift byggeplasser og drift av bygg. Denne type problemer må løses fortløpende.

Hør også Estates seneste podcast, hvor vi tar for oss coworking:

Powered by Labrador CMS