Aktuelt

Tjente 335 millioner kr i 2019

Konsernet omsatte for NOK 10,3 milliarder kroner i 2019, og leverte et driftsresultat på 335 millioner.

TRE: Finansparken i Stavanger er et av Europas største næringsbygg i tre. Foto: Sindre Ellingsen
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fjoråret ble et år preget av store svingninger for Moelven viser det foreløpige driftsresultatet til konsernet.

– Første halvdel av året var meget solid, mens andre halvdel ble preget av usikkerhet i verdensøkonomien på grunn av handelskrig mellom Kina og USA, Brexit og mye tømmer i markedet som følge av barkebilleangrep og stormfellinger i Europa. Dette utfordret markedsaktiviteten og lønnsomheten mot slutten av året, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bytter ut bensinstasjonen med kontorbygg

Mens 2018 var ett av de sterkeste årene i Moelvens historie, ble 2019 mer ordinært. Omsetningen sank med 723,3 millioner kroner sammenlignet med året før, og driftsresultatet ble 250,8 millioner lavere. Konsernet omsatte for NOK 10297,5 millioner i 2019, og leverte et driftsresultat på NOK 335,4 millioner.

– Bransjen vår er ikke ukjent med slike svingninger, og dette viser hvor viktig det er med et kontinuerlig fokus på kostnadseffektiv drift og en bærekraftig struktur i konsernet, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Giganten selger kliss nytt hotell og kontorbygg

– Vi ser positive tendenser til bedret markedsbalanse for timber-divisjonen som leverer til det nasjonale og internasjonale industrimarkedet. Wood-divisjonen som retter seg mot byggevarehandelen og byggemarkedet har hatt en sterk utvikling på interiørsiden, mens byggtreleveransene påvirkes av at nybyggaktiviteten har falt både i Norge og Sverige. For divisjonen , med limtre, kontorløsninger og byggmoduler, ble 2019 preget av noe lavere aktivitet. Spesielt innenfor byggmodul, hvor vi måtte redusere kapasiteten i deler av året. Dette ser nå ut til å bedre seg, og vi tror på et mer stabilt 2020, forklarer Kristiansen.

LES OGSÅ: Sammen for å løfte sentrum

Blir løpt ned når de lanserer fond med dette (+)
Analyse
Eiendomsskatt for næringseiendom: Det lønner seg å prute
Juss
Prøver på nytt med færre boliger (+)
Bolig
Snart byggestart for hotell på Økern
Utvikling
Kvitter seg med 105 mål stor næringspark (+)
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Må møte som tiltalt i retten denne uken (+)
Juss
Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.