Utvikling

Legger 1,7 milliarder på bordet for ny flyplass

Hele regionen venter nå spent på det som skal bli selve motoren for vekst og utvikling.

FLYPLASS: Eierne vil betale 1,7 milliarder og mer for å få ny flyplass.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Styret i Polarsirkelen Lufthavnutvikling har innstilt på å tildele totalentreprisen for bygging av ny flyplass i Mo i Rana til Peab Anlegg med Hæhre Entreprenør som underleverandør, ifølge en pressemelding.

– Tildelingen er en avgjørende milepæl i arbeidet med å realisere det viktigste tiltaket for å skape vekst på tvers av kommunegrenser på Helgeland, sier administrerende direktør Henrik Johansen i Polarsirkelen Lufthavnutvikling.

LES OGSÅ: Boligøya er verdt to milliarder kroner

Flyplassen like øst for Mo i Rana skal bygges med lang rullebane, veier og tilliggende infrastruktur, terminalbygg, driftsbygg og tekniske anlegg. Planlagt byggestart er 1. august i år. Dette forutsetter at avtaler og beslutning om finansiering er på plass.

– Vi og Rana kommune er i en god dialog med Samferdselsdepartementet. Vi har tillit til at regjeringen bidrar til at en stortingsproposisjon behandles i tråd med våre felles ambisjoner om rask og effektiv framdrift, påpeker Johansen.

LES OGSÅ: Sammen for å løfte sentrum

Ordfører Geir Waage i Rana er godt fornøyd med at det nå er klart hvem som skal bygge flyplassen.

– Rana kommune bidrar betydelig i spleiselaget og som tilrettelegger. Stor flyplass vil bli den vekstmotoren Helgeland trenger for å øke sysselsetting og folketall. Vi vet at den vil gi vår region en helt ny tilgjengelighet til resten av Norge og verden, poengterer han.

LES OGSÅ: Nå skal den siste indrefileten i byen bebygges

Totalkontrakten utgjør ca. 1,7 milliarder kroner før moms, i tillegg til byggherrekostnader og noe forberedende arbeider i terrenget.

Det er over 40 år siden sist det ble bygd en regional stamflyplass i Norge. Det har vært behov for å tenke nytt, inspirert av Nye Veiers metoder.

– Vi har vært så heldige å trekke veksler på kunnskap og erfaringer fra ledende personell i Nye Veier og Scandinavian Mountains Airport som like før jul åpnet en flyplass med om lag samme dimensjoner og ytelser i Sälen i Sverige. Polarsirkelen lufthavnutvikling har også fått på plass et prosjektteam som har gjort en strålende jobb og som blir med videre inn i utbyggingsfasen, sier Henrik Johansen.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.