Aktuelt

Ingen stilte på møte om forkjøpsrett

Da Eiendoms- og byfornyelsesetaten inviterte leietakerne i leiegården Spireaveien 9 til møte om forkjøpsrett, dukket ingen av de 67 leietakerne opp.

LEIETAKERNE VIL IKKE KJØPE: Leiegården har åtte etasjer. Foto: Google Street View.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Forkjøpsrett til utleieleiligheter har vært i fokus det seneste året etter at det ble kjent at Ivar Tollefsens eiendomsselskap Fredensborg hadde unnlatt å melde inn kjøp av flere leiegårder. Flere politikere mente at Fredensborg hadde snytt leietakerne for muligheten til å kjøpe bygården hvor de leide sin bolig. Men interessen for bruk av forkjøpsretten har vært laber hos leietakerne.

I desember skrev Estate Nyheter om leiegården i Spireavegen 7 som var solgt fra Xbo Eiendom til Vestby Hyttepark for 72,5 millioner kroner. Leiegården har 67 hybler, og Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) gjennomførte møte for leietakerne for å informere om deres mulighet til å bruke forkjøpsretten. Men det var ikke mange som viste sin interesse for å sikre seg boligen på forkjøpsrett.

«Til spørsmålet om vedtak kan jeg opplyse at det er holdt beboermøte, dog uten noen fremmøtte», svarte EBY på en e-post fra megleren som lurte på om det var fattet noe vedtak om forkjøpsrett.

Etter at ingen av leietakerne i Spireaveien 9 viste interesse for å bruke forkjøpsretten, skal kommunen nå vurdere om den vil bruke sin rett til å kjøpe bygården.

Må møte som tiltalt i retten denne uken (+)
Juss
Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.