Aktuelt

Unge mennesker vet hvordan de vil bo

Bærekraft – både sosialt, økonomisk og miljømessig - er viktig for unge mennesker.

GRØNT: Fremtidens boligkjøpere vil ha mye grønt rundt seg. Blant annet. Foto: PBE
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Skal vi tro AFRY er unge mennesker opptatt av natur, offentlig transport, effektiv resirkulering og rimelige boliger. De er mest bekymret for overbefolkning, melder ÅF Norge.

AFRY er det nye navnet på ÅF og Pöyry. For å utvikle byer som unge mennesker ønsker å bo i vil de vite hva folk legger vekt på. Derfor gjennomførte AFRY en undersøkelse blant mennesker i  alderen 18-35 år i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Østerrike og Sveits.

LES OGSÅ: Først kjøpte de konkurrenten, så sittet de navn

Temaet var enkelt, hva tenker unge om bærekraft og fremtidens byer?

– Mer enn 60 prosent svarte at bærekraft er en viktig faktor når de bestemmer hvor de vil bo. Unge bryr seg tydelig om bærekraft i alle former. Det er en avgjørende sak som vi må ta hensyn til når vi utvikler fremtidige byer, og vi har mye å lære ved å lytte til den yngre generasjonen, sier Helena Paulsson som leder urban utvikling i AFRY.

Etter venner, familie og arbeidsmuligheter er tilgang til naturen det tredje viktigste kriteriet for ungdommer når de velger hvor de skal bo. Samtidig sier rundt førti prosent at det ikke er nok grønne områder der de bor.

LES OGSÅ: Starter sentrumsutvikling for 350 millioner

– Vi vil løse dette. Grøntområder er utrolig viktig, og vi må fortsette å planlegge og bygge det inn i byer. De er viktige for velvære og fordi de fyller funksjoner som biologisk mangfold, temperaturregulering, motstandsevne og som en måte å håndtere kraftig regn på, påpeker hun.

Undersøkelsen viser også at bare litt mer enn ti prosent vil bo i byer med flere enn en million innbyggere. De unge ble også spurt om hva som er de største utfordringene for fremtidige byer.

– Overbefolkning og avfallshåndtering var de vanligste svarene. Det er tydelig at ungdommer i disse landene ikke ønsker å leve i megabyer. At overbefolkning blir sett på som en trussel i disse landene, som har en relativt liten befolkning, kan tolkes som et resultat av at det er behov for mer bærekraftig byutvikling i byer med en million innbyggere eller mer, sier Paulsson.

LES OGSÅ: Krever prosjektet fremlagt for politikerne

På spørsmål om hva de forbinder med en bærekraftig by, kom tilgang til natur og offentlig transport som kjører med fornybar energi på toppen. Rett før effektiv resirkulering, samt rimelige og tilgjengelige boliger.

– Dette er essensielle forhold som har innvirkning på menneskers hverdag. At byen var smart og connected kom bare på femteplass, sannsynligvis på grunn av at dagens ungdom ganske enkelt tar det for gitt, poengterer hun.

LES OGSÅ: Bruker 10 milliarder på ny bydel

Undersøkelsen ble utført av forskningsselskapet YouGov i september. 5.624 mennesker deltok, omtrent 1.000 mennesker per land.

Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.