Utvikling

Vant attraktivt skoleprosjekt

LINK arkitektur, Griff Arkitektur og Multiconsult stakk av med prestisjeprosjektet.

STORT: Slik kan prosjektet i Fredrikstad bli. Ill.: LINK arkitektur og Griff Arkitektur.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Østfold fylkeskommune og Fredrikstad kommune inviterte for en tid tilbake sju prosjekteringsgrupper til plan- og designkonkurranse for nye Frederik II videregående skole med idrettshall og Arena Fredrikstad ishall. Oppdragete gikk til trioen LINK arkitektur, Griff Arkitektur og Multiconsult, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Blir ti ganger så stort som Aker Brygge

– Det er svært spennende å få ta del i denne viktige utviklingen av byen vår, og bidra med å transformere et område til en ny og bærekraftig bydel. Vi ser med entusiasme frem til å fortsette samarbeidet for å videreutvikle konseptet. Utviklingen har vært en spennende reise som vi gjorde i felleskap, forteller prosjektleder og arkitekt Nicole Stobbe  i LINK arkitektur.

Prosjektgruppen har jobbet lenge med prosjektet som fikk konseptnavnet CAMPUS.

LES OGSÅ: Enda en milliardutbygging

– Hovedkonseptet er å etablere gode byrom der natur og kultur blandes og skaper rom for aktiviteter og møteplasser hele døgnet, og som igjen legger grunnlaget for en levende og aktiv bydel, heter det.

Juryen mener at forslagstiller har vist en situasjonsplan som er enkel og tilforlatelig i sin oppbygging med de tre separate byggene plassert med innganger rundt et felles stort torg.

– Utetorget/Campus kan ta imot den store tilstrømning av publikum på kveldstid og mange elever på dagtid. Det felles inngangstorget gir mulighet til å benytte alle bygningene sammen ved store anledninger. De har samtidig som den eneste vist en interngate øst vest som gir en fin oversikt i anlegget og en gjennomgang til Sagparken. Oversiktlighet er et stikkord for vinnerforslaget, uttaler den.

– Dette er et prosjekt vi lenge har hatt på ønskelisten, og jobbet målbevisst for å få være med på, sier Kristin Høili i Multiconsult Østfold.

Byggestart er planlagt 2021, med åpning til skolestart 2023.

Budkrig om statlig prakteiendom (+)
Analyse
Blir sjef i Eiendom Norge
Karriere
Ber om 100 mill for lagerbygg (+)
Pluss
OBOS satser millioner på kunstig intelligens
Tech
Sparer millioner på å tenke grønt
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Ny kvalitetssjef på plass
Karriere
Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Her er byggebransjens testlab
Play
Her har eierne kuttet leiligheter i to omganger (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.