Aktuelt

Fortsatt full fart i markedet

Leieprisene stiger, transaksjonsmarkedet er svært likvid og fallende lange renter gir grunnlag for fortsatt god tilgang på finansiering.

Analysesjef Øyvind Johan Dahl i Newsec skal presentere Newsecs syn på eiendomsmarkedet i kveld.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er budskapet når Newsec i kveld avholder sin årlige Oktoberfest i Oslo. Der skal eiendomsbransjen få sin dose med øl, pølser og en markedsoppdatering fra analysesjef Øyvind Johan Dahl.

– Uten å avsløre for mye av kveldens innhold, kan jeg si at vi ser gode leier i både Kvadraturen, Barcode og på Bryn. Valle-transaksjonen, med sine parametere, vitner om et fortsatt sterkt og skarpt transaksjonsmarked. Newsec ser en lys framtid for Bryn-Helsfyr som område framover og vi tror investorer vil kunne oppleve god avkasting her framover. Transaksjonsmarkedet per 1. halvår endte meget sterkt, men effekten av den nye AIF-loven (Lov om forvaltning av alternative investeringsfond red.amn.) gjøres nå gjeldende i markedet, sier Dahl.

AIF-loven kan skape begrensninger i noe av syndikatenes transaksjoner, da de ikke får lov til å markedsføre sine prosjekter bredt til et uprofesjonelt publikum uten at det ansettes en forvalter.

– Vi ser en liten oppbremsing per 3. kvartal hvor syndikatmiljøene har brukt tid til å sette seg inn i det nye regelverket. Men vi er ikke bekymret, de største aktørene med egne compliance-avdelinger ser ut til å være godt rustet for videre aktivitet, mens de mindre vil trenge litt tid før de er oppe og går. Alt i alt, vil 2019 føye seg inn i rekken av gode transaksjonsår, sier Dahl.

Han legger til at Newsec tror dagens prime yield vil holde seg stabil framover, til tross for den siste renteøkningen fra Norges Bank.

– Dagens finansieringssituasjon tilsier at langrentene nok vil holdes på dagens nivå en god stund framover. Bankene har kapasitet og obligasjonsmarkedet er åpent. Dette, i kombinasjon med god leieprisvekst, eliminerer risikoen for at yielder skal begynne å stige med det første. Det er derfor all grunn til å ta seg en fest sammen med oss i kveld, avslutter Dahl.

 

Ny regionleder i Oslo
Karriere
Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.