Aktuelt

Entra-bygg skal produsere mye strøm

Med 1334 solcellepaneler på tre tak og solcellefasade i glass på 1050 kvadratmeter, skal Entras eiendom på Ullandhaug i Stavanger produsere 340 000 kWh i året.

Dronebilde fra eiendommen. Foto: Joakim Sikveland/Niras
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er Entras eiendom i Professor Olav Hanssens vei 10 på Ullandhaug i Stavanger som nå blir et mini-kraftverk. Byggets egne kraftproduksjon blir på ca. 340 000 kWh i året, noe som tilsvarer årsforbruket på 23 eneboliger.

På taket skal Entra ha et solstrømanlegg på 1334 solcellepaneler fordelt på tre tak hos Oljedirektoratet, Petroleumstilsynet og Geobank.

– Entra har jobbet med klimaløsninger og miljøvennlige bygg i flere år, og det er inspirerende å samarbeide med organisasjoner som er bevisste på sitt karbonavtrykk og velger innovative løsninger. Skal samfunnet lykkes med å nå klimamålene, må alle ta sin del av ansvaret, og gjennom dette prosjektet opparbeider Entra seg verdifull kunnskap og erfaring som vi kan videreføre til andre bygg. Da bidrar vi med løsninger som gjør vår bransje i stand til å redusere sitt miljøfotavtrykk, sier administrerende direktør i Entra, Sonja Horn.

Ifølge Entra har selskapet valgt paneler som har et høyere energiutbytte enn standard solpaneler.

– Entra velger en innovativ og fremtidsrettet løsning, uttaler Sivilingeniør Kristian Prestrud Astad i Saga Energy.

Det er første gang en rehabilitering av glassfasade gjøres med solceller. På en glassflate på 1050 kvadratmeter skal det lages ren strøm fra 483 glass som blir aktive.

– I fasaden produserer nå hvert eneste glass ren energi og vil gjøre det like lenge som bygget består. Slik rehabilitering er forbilledlig gjort av Entra, sier Thor Christian Tuv i FUSen.


Se også Estate Play om Entras nye prosjekt i Oslo sentrum som er et fullstendig ombruksbygg her:

800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.