STØRST ØKNING: Oslo er den europeiske byen hvor leieprisene vil stige mest de neste årene. Foto: Shutterstock

Høyest leieprisøkning i Oslo

Leieprisene i kontormarkedet i Oslo har den høyeste veksten i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i JLLs Nordic Outlook Autumn 2019, som nylig ble offentliggjort. JLL, som er Akershus Eiendoms internasjonale samarbeidspartner, anslår leieprisveksten i Oslo til 4,4 prosent i året frem mot 2023. Det er en årlig vekst som er lavere enn veksten årsveksten i 2019 og 2018, men den ligger langt høyere enn veksten i de øvrige nordiske hovedstadene.

Tallene viser at Oslo, sammen med Amsterdam, er de byene med høyest forventet leieprisvekst i perioden.

I Stockholm venter JLL en årlig leieprisvekst på 2,8 prosent i perioden fra 2019 til 2023, mens kontorlokalene i Helsinki spås å få en årlig vekst i husleien på 2,4 prosent i samme periode. I København er forventningene en årlig leieprisvekst på 2 prosent.

Det som ligger til grunn for at vekstanslagene for leiepriser Oslo-markedet ligger høyere enn i nabolandene, er en fallende kontorledighet. Ifølge JLL står nå 4,6 prosent av Oslos kontorareal tomme, mot 5,5 prosent i fjerde kvartal i 2018. Det tilsvarer 400 000 kvadratmeter og er det laveste nivået siden 2008. «Raten er forventet å fortsette å falle gjennom året på grunn av høy etterspørsel etter kontorareal kombinert med begrenset nytt areal til markedet», skriver JLL i rapporten.

Akershus Eiendom er JLLs norske partner. Se analysesjef Ragnar Eggen snakke på Estate Play om hva leietakere må vite om leiemarkedet i serien Flytteprosessen her:

Powered by Labrador CMS