HJEMMEBANE: Avantor er ledende utvikler i Nydalen, men har fått med andre aktører på å vise frem prosjekter der. Foto: Lillian16/Shutterstock.

Viser grønn satsing i Nydalen

Avantors grønne bydelsdag i Nydalen den 14. september skal sette fokus på den grønne byutviklingen i bydelen.

Publisert Sist oppdatert

Det er i forbindelse med at Avantor er samarbeidspartner med Oslo som miljøhovedstad 2019 at selskapet i samarbeid med Handelshøyskolen BI og Bydel Nordre Aker arrangerer en grønn bydelsdag lørdag den 14. september. Dagen skal deles inn i tre temaer: bydelens ulike tilbud og aktiviteter, Avantors messehall med faglig program og en stor scene med lokale artister og konserter.

– Det faglige programmet er inspirert av boken «Prosjektbasert byutvikling» av Elin Børrud og August E. Røsnes, hvor vi har forsøkt oss på en dagsaktuell problemstilling, «hvem har det endelige ansvaret for at byutviklingen blir bærekraftig?». I vår messehall har vi også invitert andre eiendomsutviklere med aktiviteter i Nydalen og Storo området til å fortelle om sine prosjekter, sier Avantors Øystein Thorup.

Han håper publikum og alle som er intererssert i byutvikling tar turen til Nydalen.

– Med glede ser vi at stadig flere utviklingsprosjekter har bærekraft på agendaen, men som utvikler opplever vi ofte en diskusjon rundt hva som egentlig er bærekraftig i det enkelte prosjekt, hvor ulike hensyn blir gitt ulik verdi. Vi ønsker derfor å løfte denne problemstillingen, på en dag hvor vi ønsker å diskutere alle tre parameterne i bærekraft dimensjonen. Vårt inntrykk er at mange av oss har en del å gå på når det kommer til byutviklingen fremdeles kan løfte seg med tanke på den sosiale dimensjonen, sier Thorup.

Se også Estate Plays fokus på miljø og bærekraft. Her med episoden som fokuserer på ombruksselskapet Resirqel:

Powered by Labrador CMS