Aktuelt

Viser grønn satsing i Nydalen

Avantors grønne bydelsdag i Nydalen den 14. september skal sette fokus på den grønne byutviklingen i bydelen.

HJEMMEBANE: Avantor er ledende utvikler i Nydalen, men har fått med andre aktører på å vise frem prosjekter der. Foto: Lillian16/Shutterstock.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i forbindelse med at Avantor er samarbeidspartner med Oslo som miljøhovedstad 2019 at selskapet i samarbeid med Handelshøyskolen BI og Bydel Nordre Aker arrangerer en grønn bydelsdag lørdag den 14. september. Dagen skal deles inn i tre temaer: bydelens ulike tilbud og aktiviteter, Avantors messehall med faglig program og en stor scene med lokale artister og konserter.

– Det faglige programmet er inspirert av boken «Prosjektbasert byutvikling» av Elin Børrud og August E. Røsnes, hvor vi har forsøkt oss på en dagsaktuell problemstilling, «hvem har det endelige ansvaret for at byutviklingen blir bærekraftig?». I vår messehall har vi også invitert andre eiendomsutviklere med aktiviteter i Nydalen og Storo området til å fortelle om sine prosjekter, sier Avantors Øystein Thorup.

Han håper publikum og alle som er intererssert i byutvikling tar turen til Nydalen.

– Med glede ser vi at stadig flere utviklingsprosjekter har bærekraft på agendaen, men som utvikler opplever vi ofte en diskusjon rundt hva som egentlig er bærekraftig i det enkelte prosjekt, hvor ulike hensyn blir gitt ulik verdi. Vi ønsker derfor å løfte denne problemstillingen, på en dag hvor vi ønsker å diskutere alle tre parameterne i bærekraft dimensjonen. Vårt inntrykk er at mange av oss har en del å gå på når det kommer til byutviklingen fremdeles kan løfte seg med tanke på den sosiale dimensjonen, sier Thorup.


Se også Estate Plays fokus på miljø og bærekraft. Her med episoden som fokuserer på ombruksselskapet Resirqel:

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig