Aktuelt

Økte omsetningen med 24 prosent

Rambøll-konsernet hadde en omsetningsvekst i første halvdel av 2019.

OPP: Rambøll omsatte for 7 milliarder danske kroner i første halvår (8,71 milliarder norske), opp 24 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Rambøll hadde en omsetning på 7 milliarder danske kroner (8,71 milliarder norske) i første halvår, en økning på 24 prosent sammenlignet med samme periode i 2018. Organisk vekst var 3,9 prosent sammenlignet med 7,1 prosent i første halvår av 2018, ifølge en pressemelding.

Driftsresultatet før amortisering (EBITA) var 308,5 millioner danske kroner (383,32) sammenlignet med 275,2 millioner danske kroner (342,39) i første halvår 2018. Ved 4,4 prosent var EBITA-marginen under samme periode i fjor (4,8 prosent).

LES OGSÅ: Prestisjetung utmerkelse

1. januar 2019 kjøpte Ramboll det amerikanske ingeniør- og designkonsulentfirmaet OBG, med 900 ansatte, og etablerte en ny forretningsenhet for Amerika med 2000 eksperter på vann, energi og miljø og helse. Konsernet har over 15 500 ansatte i nesten hele verden.

– Rambøll fortsetter å ha sterk vekst med gode resultater i Storbritannia og Norden, spesielt i Sverige, Finland og Danmark, samt i våre globale forretningsenheter for vann, transport og konstruksjon, sier administrerende direktør for konsernet Jens-Peter Saul.

Han her glad for at integrasjonen av OBG går som planlagt og at felles kompetanse har resultert i flere fellesprosjekter enn forventet i deres første halvår sammen, sier han.

LES OGSÅ: Frigjør den fineste tomta i byen

– Våre fokusområder for resten av 2019 er å fortsette den vellykkede integrasjonen av våre nye kolleger og forbedre driftsmarginen til de anskaffede selskapene. Vi vil også fortsette investeringen vår i digitalisering og innovasjon, inkludert vårt inkubasjonsprogram, for å støtte vår ambisjon om å bli ledende innen digitalisering i bransjen. Vi forventer å avslutte året med et høyere driftsresultat sammenlignet med 2018, sier Jens-Peter Saul.

Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling
Startet året med salg, men kjøpelysten er der fortsatt (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.