Aktuelt

Driftsresultat så langt på 309,1 millioner

- Mye tyder på at resten av året kan bli mer uforutsigbart, sier konsernsjef Morten Kristiansen.

FORNØYD: Moelven Industrier og konsernsjef Morten Kristiansen har lagt bak seg et solid første halvår.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Moelven Industrier har lagt bak seg et solid første halvår, med et driftsresultat på 309,1 millioner kroner.  Konsernet omsatte ifølge en pressemelding for over 5,5 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder. Det er en ned 233,6 millioner sammenlignet med 2018. Driftsresultatet på 309,1 millioner er omtrent som samme periode i 2018 endte på 308,9 millioner.

– Mye tyder på at resten av året kan bli mer uforutsigbart, sier konsernsjef Morten Kristiansen og løfter fram den usikre situasjonen i verdensøkonomien som en del av forklaringen på taktskiftet i omsetningen.

LES OGSÅ: Massivtre for 113 millioner 

– Handelskonflikten mellom USA og Kina, og Brexit-situasjonen skaper et mer uforutsigbart marked for trevarer til industriformål. I Mellom-Europa har store stormfellinger og barkebilleangrep ført til at mer tømmer avvirkes enn vanlig, noe som har påvirket prisbildet. Vi har opplevd en del forsinkede igangsettelser på flere leilighetsprosjekter innen byggmoduler i både Norge og Sverige. Samtidig er det gledelig at etterspørselen etter byggevarer har holdt seg på nivå med det gode fjoråret, og dette påvirker halvårsresultatet i positiv grad, forklarer Kristiansen.

Moelven har de senere årene gjennomført et forbedringsprogram, og jobber kontinuerlig med selskapsstrukturen for å skape mest mulig bærekraftige og konkurransedyktige enheter.

– Vi kommer til å ytterligere intensivere fokuset på kostnadseffektiv drift framover. Med et mer usikkert marked, må vi jobbe mer effektivt for å få ned kostnadene i produksjonen vår, påpeker Kristiansen.

LES OGSÅ: Betong er grønnere enn trær

Gjennom 120 år har Moelven vist at konsernet utvikler seg, og hittil i år har de markert flere milepæler. I april inngikk Moelven Pellets en langsiktig avtale med det svenske konsernet SCA som omfatter hele produksjonsvolumet til fabrikken. Mjøsårnet har fått den offisielle godkjennelsen fra den internasjonale skyskraperorganisasjonen CTBUH om at bygget er verdens høyeste trehus, og før sommeren feiret Moelven Byggmodul at de leverte modul 90.000.

– Vår evne og vilje til å endre oss er grunnen til vår rike historie, og vil også være nøkkelen til å levere bærekraftige produkter og løsninger i årene som kommer, sier Morten Kristiansen.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig