Aktuelt

Halvparten med omsetningsfall

Halvpartene av de 20 største kjøpesentrene i Norge hadde fall i butikkomsetningen i årets første halvår.

STØRST I NORGE: Mens flere av de store sentrene i Norge opplever omsetningsfall, rykket Strømmen Storsenter opp og ble Norges største i første halvår. Foto: TomasEE Lisens: CC-BY-3.0
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ifølge Kvarud Analyse hadde de 60 største kjøpesentrene i Norge en samlet bruttoomsetning på 40,547 milliarder kroner i første halvår Det er en økning på 0,8 prosent sammenlignet med i første halvår i fjor.

Flere av kjøpesentrene sliter imidlertid med fallende butikkomsetning. Hele 10 av de 20 største sentrene i Norge hadde omsetningsfall i første halvår. Sandvika Storsenter, som var størst i fjor hadde en omsetningsnedgang fra 1,446 milliarder kroner til 1,409 milliarder (minus 2,6 prosent) og rykker dermed ned til andreplass på listen over de største sentrene. Nå har Strømmen Storsenter tatt over som Norges største senter, med en omsetning på 1,419 milliarder kroner. Senterets butikker hadde en omsetningsøkning på 0,5 prosent.

Sørlandssenteret, Sartor Storsenter og Kadrat er alle blant de de største sentrene som opplevde omsetningsfall på mellom 1,1 og 1,3 prosent.

Ski Storsenters butikker omsatte for 917 millioner kroner i første halvår, noe som er en nedgang fra 930 millioner kroner. Bydel Aker Brygge hadde et fall på 4,4 prosent, mens Alna Senter, Oslo City, City Syd i Trondheim og Vestkanten Storsenter i Bergen hadde omsetningsfall på henholdsvis 4,4 prosent, 6 prosent, 1,3 prosent og 0,5 prosent.

Blant vinnerne er sentre som er blitt bygd ut. Lagunen Storsenter økte omsetningen med 8,6 prosent til 1,384 milliarder kroner, mens AMFI Moa økte med 5 prosent til 1,308 milliarder kroner. Storo Storsenter omsatte for 1,178 milliarder kroner, en økning på 9,6 prosent sammenlignet med første halår i fjor.


Caroline Krefting i Carucel Eiendom mener retailmarkedet ikke er så mørkt som mange tror. I dette intervjuet på Estate Play går hun gjennom lyspunktene.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig