Utvikling

Nesten alt fra 80-tallet skal fjernes

9.300 kvadratmeter butikker, fire etasjer med kontorer, 366 millioner kroner. Det gamle kjøpesenteret går mot bedre tider.

REHABILITERING: Holmlia senter skal gjennom en total rehabilitering de neste to årene. Ill.: OBOS Eiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Holmlia senter åpnet noen måneder etter at Oddvar Brå brakk staven i 1982, og siden har tiden stått stille. Men det varer ikke lenge, for 16. august går den offisielle byggestarten for en total ombygging som skal vare i to år, ifølge en pressemelding.

– Det er på tide med en modernisering og vi er sikre på at prosjektet vil bidra til et vesentlig løft av sentrumsområdet på Holmlia, sier Geir Graff-Kallevåg som er direktør for utvikling og bygging i OBOS Eiendom.

LES OGSÅ: Kutter kjøpesenter til fordel for boliger 

Det nye senteret skal utvides og bli et samlingspunkt for bydelen, med tre torg, nye møteplasser, kafé, bibliotek og handelstilbud. Åttitallsarkitekturen skal bevares og kobles sammen med et nybygg.

– Hele området moderniseres og bygges slik at det gamle på en naturlig måte smelter sammen med den nye delen. I dag består senteret av fire frittstående bygninger og lokaler på bakkeplan i en tilliggende boligblokk. To av byggene skal innlemmes i den nye delen, de øvrige skal stå fritt som nå. Dermed får vi et kombinert ute- og innendørs senter, sier prosjektleder Geir A. Fredriksen.

LES OGSÅ: Gamle kontorer blir nye leiligheter 

Senteret får totalt 9.300 kvadratmeter butikklokaler. Det blir handel over to plan samt tre etasjer med parkering under. På toppen kommer et fire etasjes kontorbygg, dit Bydel Søndre Nordstrand flytter inn. Totalt blir det rundt 23.000 kvadratmeter med butikker, service og kontorlokaler. Betomast skal stå for totalentreprisen som er satt til 366 millioner kroner før moms. De har vært med i utviklingsarbeidet siden 2017 og kontrakten ble signert i våres.

Holmlia Senter blir bygd som et miljøvennlig bygg og skal BREEAM-sertifiseres. Det blir parkeringsplasser for sykler, og bil- og sykkellading i garasjeanlegget. På natten kan beboere i nærområdet å lade sine el-biler mot en avgift.

 

 

Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Midlertidig uteservering på Sukkerbiten
Aktuelt
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Tempelridder konket igjen
Aktuelt
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
La igjen over 2,6 milliarder i Stockholm
Aktuelt
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.