Aktuelt

Tjente 451 mill.

Veidekke tjente 451 millioner kroner før skatt i andre kvartal.

FORBEDRINGER: Arne Giske ser effekter av forbedringsprogrammet i Veidekke.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Veidekke hadde positiv utvikling i andre kvartal. Det er god fart i entreprenørvirksomheten i alle tre land, og det er gledelig å se at forbedringsarbeidet i industrivirksomheten gir gode resultater. I eiendomsvirksomheten var resultatet særlig godt i Norge, og vi ser tegn til forbedring i boligsalget i og omkring Stockholm, sier konsernsjef Arne Giske.

Hans har akkurat lagt frem de siste kvartalsresultatene før han overlater sjefsstolen til Jimmy Bengtsson. Omsetningen økte med 10 prosent til 10,1 prosent, hovedsakelig som følge av vekst i entreprenørvirksomheten. Resultat før skatt gikk fra minus 146 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 451 millioner i pluss i år. Eiendomsdivisjonen tjente 111 millioner kroner, mens entreprenørvirksomheten tjente 251 millioner kroner.

– Vi ser nå noen effekter av forbedringstiltakene vi har gjennomført i det siste året, og vi fortsetter innsatsen for å styrke konsernets lønnsomhet, sier Giske.

Det ble solgt 275 boliger i andre kvartal, hvorav Veidekkes andel utgjorde 206. Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 2 738 boliger i produksjon. Veidekkes andel var 2 144, og av disse var 352 usolgte.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig